Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Spędzony czas
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mody23
Witam!

Pisałem już o tym w moim wcześniejszym temacie, ale na tym forum są zwyczaje, że jeśli ktoś postawi POMÓGŁ, to już nikt nie patrzy w temat, więc muszę zdublować tematy.
W tym temacie: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=17...mp;#entry880065 użytkownik o nicku ano udzielił mi odpowiedź na moje pytanie. Kod wygląda tak:

1. if ( $profiledata['user_spend_time'] >= 24 * 3600 )
  2. {
  3. $czas = round(($profiledata['user_spend_time'] / 24 / 60 / 60), 1);
  4. $spend_time = $lang['Days'] . ': ' . (int)$czas .' '. $lang['Hours'] .': '.(($czas - (int)$czas)*10);
  5. }
  6. else
  7. {
  8. $spend_time = $lang['Hours'] . ': ' . round(($profiledata['user_spend_time'] / 60 / 60), 1);
  9. }
  10. }

Natomiast ja jeszcze chciałem zrobić to samo z godzinami i minutami (jeśli user nie ma wymaganych 24h). No i zrobiłem to tak:

1. $czass = round(($profiledata['user_spend_time'] / 60 / 60),1);
  2. $spend_time = $lang['Hours'] . ': ' . (int)$czass .' '. $lang['Minutes'] .': '.(($czass - (int)$czass)*10);
  3. }

Jednak po pierwsze, minuty nie zmieniają się co minutę. A po drugie to liczy te minuty do dziesięciu po czym wchodzi następna godzina. np. jest tak: Godzin: 3 Minut: 9, A po chwili zmienia się na Godzin: 4 Minut: 0 zamiast dalej liczyć minuty. Dlaczego tak się dzieje?
nospor
Cytat
więc muszę zdublować tematy.
Nic nie musisz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.