elkromalo
13.07.2011, 03:02:56
Witam potrzebuję zrobić tabelkę w PHP ( z tego co się dowiedziałem w tym języku jest taka opcja) problem polega na tym ze nie znam się na PHP potrzebowałbym gotowy wzór tak abym mógłbym podstawić swoje dane. tabelka w HTML wygląda tak:
chodzi głównie o to że pola zaznaczone na czerwono będą się zmieniać i chciałbym aby po zmianię tej wartości automatycznie zmieniła się liczba porządkowa odpowiednia do danego numeru L.p.
mrk9109
13.07.2011, 09:20:29
To nie samo php . Bo rozumie że będziesz dodawał kilku graczy . Czyli najlepiej oprzeć to o bazę danych . Założę się że gra w której chcesz to zastosować posiada już taką tabele w mysql i wystarczy pobrać tylko ich rekordy .
1 słowem tu kłaniają się podstawy
elkromalo
13.07.2011, 09:47:42
tak dokładnie, problem w tym ze PHP, MySQL kompletnie nie umiem szukałem na internecie ale zbyt skomplikowane się wydaje pewnie dlatego że brak mi podstaw , wiem też że można zrobić skrypt który będzie pobierał dane z serwera gry i automatycznie przypisywał wartość poszczególnym graczom , na razie chce się skupić na tym co i gdzie wpisać aby kolumna z levelem była automatycznie sortowana od najwyższej do najniższej