Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaki silnik do sklepu?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Safek

Witam smile.gif

Chce stworzyc sklep internetowy, jednak nie do konca jestem pewien czy jaki silnik sie do tego nadaje ze wzgledu na specyficzna strukture.

Sklep, ktory chce zrobic ma funkcjonalnoscia przypominac mniej wiecej to co jest na stronie http://jerzu.pl

co przez to rozumiem?
nie jest to 'standardowy' sklep z produktem, jego prezentacja itp, tylko cos na zasadzie produkt z wieloma cechami, od ktorych bedzie zalezala koncowa cena produktu, tj.

prostym przykladem jest sprzedarz aut, ktore maja w konfiguracji wiele atrybutow, np klimatyzacja, abs, podgrzewane siedzenia. Kazdy z tych atrybutow zmienia cene koncowa (ktora nawet zalezy np od koloru), jednak produkt jest ten sam, np ford fiesta.

chodzi o to ze nie bede mial w bazie 4000 produktow, tylko zalozmy 50, ktore beda konfigurowalne, jedne cechy beda wybierane selectem, inne checkboxami - np selectem kolor a checkboxami klimatyzacja, abs itp smile.gif

No i pytanie czy jakies wam znane 'gotowce' (magento, presta, whatever smile.gif) posiadaja takie funkcje? malo produktu, cechy i od tego zalezy cena.

pozdrawiam
Kefas zwany safkiem biggrin.gif
mike
Ja proponuję Custom Shop Engine wink.gif
strife
Cytat(mike @ 22.07.2011, 15:47:04 ) *
Ja proponuję Custom Shop Engine wink.gif

Bardzo dobra propozycja, słyszałem że nowa wersja jest jeszcze bardziej elastyczna od poprzedniej, dopisuje się do tego smile.gif
Safek
Spoko fajnie, pozartowalismy smile.gif

chodzi o to ze zalezy mi na czasie, chcialem uniknac pisania wlasnego rozwiazania bo jak chlopaki wiecie jest to dosc czasochlonne... Naprawde nie ma takiej funkcjonalnosci nigdzie? sad.gif
Rid
Bez Pracy ,nie ma kołaczy
darko
Spokojnie w Magento możesz sobie skonfigurować produkt w dowolny sposób. Kwestia napisania (rozszerzenia) odpowiednich modułów, ale oczywiście samo się nie zrobi, będziesz musiał włożyć nieco wysiłku umysłowego w to przedsięwzięcie, w każdym razie w Magento da się zrobić dokładnie to, co tutaj opisałeś.
orange_91
Jak kiedyś szukałem jakiś fajnych silników to przetestowałem ok. 15. Magmento fajne ale jakoś mi muliło na serwerze, moim faworytem został prestashop, ciekawy silnik, intuicyjny, po polsku, wtyczki, i wiele różnych ustawień. Jak dla mnie banalny w obsłudze. Jedynie nie do końca łapie się w tym jak zrobić własny wygląd od zera, ale można pobrać jakiś fajny wygląd (chodzi głownie o układ) i go sobie prze edytować zupełnie inaczej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.