Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Google Images i traffic
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
ffvvgg
Na jednej z moich stron miałem do niedawna około 130 wejść dziennie z images.goolgle a od dwóch dni ledwo 5-6 wejść rejestruję.
Sytuacja dotyczy w sumie moich wszystkich stron, ale różna jest skala problemu - co nie zmienia faktu, że problem jest.

Strony są oczywiście pod różnymi domenami, na różnych serwerach fizycznych, pod różnym IP, w różnych krajach.

Czy zaobserwowaliście ten niepojący trend również u siebie?
(Co prawda, to sytuacja ma miejsce tylko od dwóch dni, ale trend jest tak wyraźny, że doświadczenie podpowiada że tak będzie przez dłuższy okres czasu.)
(Oczywiście zdjęcia mają odpowiednie nazwy, atrybut "alt" itd itp. - po prostu z jakichś powodów strony me (albo też wszystkie inne) podpadły na images.google.com)
daren88
Ja mam tylko 1-2 wejścia z google images a z normalnego googla ok 150-200. Google ciągle zmienia swój algorytm i czasami zdarza się że moja strona spada o 10 pozycji tylko po to aby po 3 dniach powrócić na swoje miejsce.
marekge
To w zasadzie mały ruch.
Ostatnio po dodaniu nowego projektu początkowo(tydzień-dwa) również zauważam nadmierny ruch z "google images" czasami i po 2000 odwiedzin dziennie.
Zastanawiałem się nawet czy to aby nie problem z błędnym rozpoznawaniem botów przez Google Anal.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.