Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Allegro] Szablon aukcji i wypełnianie go tekstem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
orange_91
Heyka,
Mam takie pytanko do osób które się zajmowały w pewien sposób szablonami allergo. Sprawa wygląda tak, że zrobienie szablonu w htmlku i ukochanym rozbudowanym CSS to no problem. Ale sprawa dotyczy uzupełniania go tekstem i danymi. Robię szablon dla firmy która chce sprzedawać produkty na allergo, oni są laikami wiec sami w kodzie html grzebać nie będą ( nie ograną tego ), by dodać zdjęcia i tekst. A jak to wiadomo tych aukcji było by sporo... wiec jak by szybko i sprawnie im się pracowało?
Wiem że można na allegro zainstalować swój szablon ale podobno czasem są pewne ekscesy. A drugi pomysł to jest taki że napiszę skrypt w php co oni sami będą sobie wklepywać dane i fotki na jakieś mej stronie, a skrypt im wygeneruje kod html co sobie skopują do pola opis tekstowy przy wystawianiu aukcji. Więc Co myślicie ? i jak sami robicie ?
kamillo121
Najlepiej to się zabezpieczyć i napisać szablon tak by "współpracował" z edytorem graficznym na allegro a dodatkowo napisać sobie własny system w php i udostępnić klientowi.
Jak się klientowi nie spodoba graficzny edytor w allegro wtedy skorzysta z twojego.

Osobiście jakbym miał korzystać z jakiś dodatkowych edytorów to nerwica by mnie wzięła tak szczerze mówiąc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.