Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wspólna nauka PHP i jego Frameworków - szukam chętnych
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
adolf1945
Szukam chętnych osób do wspólnej nauki php i code ignitera
W trakcie nauki byśmy ustalali wspólne, podobne cele, które mamy osiągnąć, a
następnie byśmy sobie pomagali i porównywali sposoby rozwiązania problemu.
W późniejszych etapach można zacząć pracować nad wspólnym, prostym projektem
w PHP/Code Igniter (ewentualnie inny fw)
Może są jacyś chętni smile.gif ?

pain3hp
jestem chętny, gg 1421397
elektrrrus
Odpuście od razu codeigniter, jesli chcecie dojść do czegoś sensownego.
Warto przyjrzeć się Symfony 2 - bardzo dobrze napisany i wykorzystuje wiele nowych elementów PHP.
IceManSpy
Ale podobno trudny jak na początek. Niech spróbują CI, przynajmniej trochę zrozumieją wzorzec MVC. No i pracę w zespole smile.gif A potem niech zmienią na Symfony lub Zenda.
pietrov8
Chętny. Skype: pietrov8
adolf1945
Tutaj jest grupa dyskusyjna: http://groups.google.com/group/php_nauka_fw
Tam będą omawiane wszystkie szczegóły
elektrrrus
Sf2 nie jest aż takie trudne, lepiej od razu nabierać dobrych nawyków i uczyć się od najlepszych wink.gif
skowron-line
CI bym odpuścił, lepiej się wziąć Kohane. Jeżeli się zdecydujecie na SF 2 to też chętnie się przyłącze.
adolf1945
W tej chwili doszliśmy do wniosku iż zaczynamy w "czystym OOP" bez fw.
Do wyboru frameworka i jego używania wrócimy za jakiś czas.
Więcej szczegółów na grupie dyskusyjnej: https://groups.google.com/group/php_nauka_fw?hl=pl

Zachęcam również doświadczonych programistów do przeglądania i oceny naszej pracy smile.gif
1010
do Symfony2 i ja bym się przyłączył
desperski
Jest ktoś chętny na dzień dzisiejszy na Symfony2 ?

Grupa dyskusyjna:
https://groups.google.com/group/php_fw

Zaczniemy od podstaw a skończymy wspólnym, sporym projektem.
pr0kt0r
Ja bym się przyłączył do nauki Symfony ale jeśli będzie z nami ktoś kto już ma w nim jakieś doświadczenie.

desperski
Czy ktoś z doświadczeniem jest w stanie poświęcić trochę swojego czasu i "doglądać" to co będziemy tworzyć lub pomóc w jakiejkolwiek formie?

EDIT: Jeśli będzie więcej chętnych to spróbuję załatwić kompetentną osobę.
pr0kt0r
I sytuacja wygląda ? smile.gif
desperski
W tej chwili są cztery chętne osoby wink.gif
devbazy
Ja też się chętnie przyłącze.
darko
Ja tylko dodam jedno od siebie: nie zabierajcie się do nauki jakiegokolwiek obiektowo napisanego frameworka bez chociażby podstaw znajomości programowania obiektowego. Stracicie tylko swój czas, zniechęcicie się i taka szczytna inicjatywa upadnie. Jeśli chcecie się uczyć programowania obiektowego od podstaw to uczcie się, a frameworki na razie odpuście do czasu opanowania obiektówki. To taka moja rada poniekąd częściowo z własnego doświadczenia.
ShadowD
Jak otworzycie nowy odział zend'a to z chęcią poczytam, a i podzielić się czymś bym mógł. Jeśli chodzi o symfonię 2 to nie pomogę, ale poczytam z chęcią ;-)
starach
ja też jak by co chętnie się poduczę SF2 smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.