Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Google Site Search nie wyszukuje
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
koral
Na stronie muszę zainstalować mechanizm Google Site Search. Niestety wyszukiwanie mi nie działa. Czy aby wszystko działało prawidłowo, to strona musi też się wyszukiwać normalnie przez google?

Adres strony: tu
Wyszukiwane słowo: Lorem

Wiem, że to jest docelowo płatna usługa (customizacja wyników) i klient jest na to przygotowany, na razie testowo chcę uruchomić darmową wersję.

Dodam, że założyłem sobie konto w narzędziach webdeveloperskich google i dodałem tę witrynę.
elektrrrus
Zdaje się że aby to działało dana strona musi zostać zaindeksowania przez google.
ShadowD
A lorem z założenia się nie indeksuje, a właściwie indeksuje słabo, jak w narzędziach będziesz mieć przeszukaną stronę i wyszczególnione słowa kluczowe to powinno zadziałać, a do tego czasu wprowadzić treść i czekać na index. :-)

Ps. Czcionki te strasznie wąskie są stracznie nie czytelne na lcd.
koral
Faktycznie, nie pomyślałem o słabym indeksowaniu "lorem". Zmieniłem na tekst o jakiejś katastrofie. Czyli teraz próbuję wyszukiwać "dwie osoby zginęły".

Czyli moje podejrzenie jest słuszne, że trzeba tę stronę poprawić i dostosować do zasad SEO i wtedy Google SiteSearch sobie zindeksuje prawidłowo?

p.s. wygląd - cóż - taki dostałem smile.gif
ShadowD
Co do wyglądu - zwróć uwagę właścicielowi, weź dodatkowo $$ popraw tak by było ok - mi zrobi się lepiej bo nie mogę tego przeczytać i Tobie też, a przy okazji jakiś grafik poleci po autorytecie - słusznie wydaje mi się. :-)

Co do strony, czekaj aż pojawi się w narzędziach dla webmasterów, tam pojawi się rozpis stron i słowa kluczowe na nich, ja bym się tak nie bawił zmieniając treść na takie głupoty, robisz niepotrzebny dym. Zobacz czy twoja strona w ogóle jest w google, jeśli nie zgłoś ją do googlowskiego katalogu, dwa dni i ją powinno znaleźć. Pamiętaj, że indeksowanie nie odbywa się z godziny na godzinę, a trwa to kilka dni.

Jeśli nie wiesz jak w gogle sprawdzać swoją stronę to dopisz do frazy lub wpisz samo: site:domena.pl - powinno Ci pokazać wyniki związane z stroną, jeśli będą widoczne program sitesearch też powinien działać.

Przy okazji, czy w tym projekcie nie ma jakiś ustawień? Może płacąc sprawa jest inna i Twoje strony są indeksowane staranniej - pomyśl nad tym.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.