Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [+18] Świat jest dziwny
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
banditpanda
[CIACH]

ten film jest bardzo drastyczny, co myślicie na temat sytuacji w Libii.
znalazłem w internecie teorie na temat tego, że to Obama i jego rząd oraz Nato, oraz my (Sikorski) pomagają powstańcom w Libii.
Czy komuś obiło się o uszy słówko NWO ?
pedro84
A co w tym dziwnego? Prawo wojny. Filmu co prawda nie widziałem, ale opis wystarczy.

Tak, NewWorldOrder się zapewne niejednemu o uszy obiło, niektórym mocniej - ale ja osobiście bajek nie czytuję już od kilku lat.
banditpanda
Może i prawo wojny, ale czyja to wojna ? Racja była tam tyrania, ludzie są 'szczęśliwi' i teraz ktoś będzie musiał pomóc im założyć 'rząd' pewnie będzie to USA a prezydentem zostanie ktoś podstawiony. Masa ludzi ginie z rąk amerykanów o czym my się nigdy nie dowiemy.
Osobiście uważam, że w naszym życiu powinno być coś więcej niż tyranie przez 50 lat, za psie pieniądze a później wegetacja na emeryturze.
pedro84
Równie dobrze ktoś mógłby zapytać czyja była wojna w Polsce, 20-30 lat temu.

Kaddafi świętoszkiem nie był, teraz tylko zachowanie państw "zachodnich" pokazuje ich hipokryzję. Dlaczego? Mubarak, Kaddafi przez lata nie przeskadzali - prawda, stanowili podstawę pewnej stabilności, ale nagle zaczęto mówić o swobodach, wolności. Gdzie były wcześniej te wartości?

Jeśli chodzi o nowy rząd... pewnie będzie to USA, może UE z dominacją Francji - zobaczymy.

Co do modelu społecznego, zgadzam się. Tylko przedstaw jakąś alternatywę.
wookieb
Niestety treść jest zbyt wulgarna aby ją prezentować. Wybacz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.