Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: budował własnego zaplecza SEO
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
kubek15
Witam

Przeczytałem kilka artykułów, poradników odnośnie budowy własnego zaplecza i głównie eksperci dzielą to na dwa punkty. Pierwszy to zaplecze nie widoczne dla użytkowników, a drugie to zaplecze które przynosi zyski z reklam itp.
No i tutaj moje pytanie bo wszędzie piszą żeby zrobić subdomeny i z nich linki do strony głównej (pozycjonowanej) .
Czyli te zarobkowe zalecze ma być równie piękne jak strona pozycjonowana? Bo jak na nim zarabiać?
Czy np. taka subdomenka http://www.top100.wymianagry.pl/ lub taka http://www.top100.wymianagry.pl/ może puźniej służyć jako zarobkowe zaplecze? Będę od czasu do czasu umieszczał tam różne artykuły powiedzmy raz na tydzień . Czy to może służyć za zarobek czy żeby zarabiać to te zaplecze musi być bardzie eleganckie pod względem grafy/treści itp.?

Z góry dzięki za odpowiedz.
Twist
Zaplecze śmieciowe - zarabisz głównie z CPC - groszowe sprawy (np. traffic revenue)
Zaplecze "mocne" - np. starannie prowadzony blog, który zarabia z ad-sense
kubek15
Czyli takie zaplecze do zarabiania to nic innego jak dobre strony z konkretnymi informacjami? A takie zaplecze na CPC to daje chociaż zarobić na serwer lub domene żeby wyszło na 0 ?
rotflonline.pl
Zaplecze które zarabia...
Temat rzeka. Najszybiciej i najlepiej jakiś dobry blog + dobra, stara domena. Np. promujesz stronę o partii poplitycznej to teraz była dobra okazja, żeby ją wypromować. Ale jeśli chodzi o stronę z grami, czy ich ranking, to po co ci ranking stron z grami? Jak możesz założyć bloga, który będzie się zajmował tą branżą i opisywał witryny poświęcone grom i sporo na tym zarobić. Ale to tylko moje przemyślenia.

Jeśli koniecznie chcesz robić zaplecze dla subdomeny, czemu nie, ale musi to być także zaplecze tematyczne. Najlepiej zrobić pod to 3-4 blogi tematyczne i te blogi podbijać. A może jakieś portale socjalne? Wszystko zależy od tego ile masz czasu na seo i jakimi środkami finasowymi dysponujesz.

Zdecydowanie lepszym pomysłem zanim przystąpisz do pozycjonowania będzie napisanie planu biznesowego dla tej subdomeny, wraz z tym jak zamierzasz go osiągnąć. Naprawdeę jest to bardzo czasochłonne zajęcie. Nie wypozycjonujesz nic, jeśli nie jesteś w stanie poświęcić każdej frazie min godizie dziennieAle jak chcesz to się baw.

Z poważaniem
Zespół rotflonline.pl
kubek15
Ok dzięki za info, to zaplecze to robie tak w ramach testu bo dopiero zaczynam zabawe z seo. Serwis też jeszcze dopiero pisze i tak się zastanawiałem nad tym zapleczem.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
netbe
i tak na tych reklamach go groszowe zarobki są, lepiej jakieś konkretne linki złapać.
potkot
Zaplecze na pewno warto robić. W ostatnim czasie coraz więcej mówi się o tym że linkli z katalogów i precli nie mają już nie mają tak dużej mocy. Link z dobrej strony zgodniej tematycznie będzie na pewno dużo bardziej wartościowe. Co do zarabiania na stroanch zapleczowych to nie polecam. Zarobisz grosze, i nie przekażesz dużej mocy pozycjonowanej stronie, a przecież takie jest podstawowe zadanie zaplecza. Pozdrawiam
cyrexx
Ja polecam jednak robić mocne zaplecze zarabiające. Lepiej mniej silnych i dobrych serwisów niż masa beznadziejnych
grochu78
zaplecze lepiej stawiać na innych hostingach niz te na której masz stonę albo wykorzystać hosting dla seo gdzie masz rózne IP. jak bedziesz linkował bezpośrednio z subdomeny na domenę i odwrotnie to bot spojrzy na to negatywnie. Schemat zaplecza jest bardzo ważny. Oczywiście jako zaplecze możesz stosować system blogowy WordPress, katalogi ston, fora dyskusyjne, precle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.