Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Posortowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
corran_horn
Witam
mam problem, jak posorotwać coś takiego
  1. else if ($product instanceof DAO_Collection || is_array($product)) {
  2. $products = $product;
  3. Category::injectCategoryIdsToProducts($products, $productIdProperty);
  4. return $products;

Pozdrawiam
nospor
To jest kod php. Kodu php się nie sortuje zazwyczaj.
corran_horn
ale w wyniku mam tablicę wielowymiarową, i potrzebuję ją posortować po jednej składowej.
nospor
Tyle to ja się domyśliłem. Chciałem tylko dać ci do zrozumienia, byś się na przyszłośc wyrażał jaśniej.
Jak masz tablice do sortowania to napisz ze masz tablice do sortowania a nie podajesz kod php. Napisz jaką ma struktutę ta tablica i takie tam.
corran_horn
Przepraszam za nieścisłość. $product ma takie pola
  1. Pełny tekst id core_user_id name__pl name__en sell_price promo_sell_price points_price is_promoted buy_price list_price vat vat_rate_id gives_free_transport discount_limit producer_id unit_type_id weight description__pl description__en keywords__pl keywords__en profile_id option_group_id is_enabled is_autoenabled product IS visible IF enabled == 1 AND is_autovisible == 1 is_available unavailability_option_id created_at updated_at update_sequence insertion_started_at sold_quantity alarm_quantity publish_in_comparers source_id is_available_for_sale
Potrzebuję posortować wg sell_price.
nospor
http://www.php.net/manual/en/function.array-multisort.php
Przejrzyj przykłady
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.