Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Lightbox
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
zdzisiu3
Witam.
Cały mój problem dotyczy dodatku Lightbox a dokładniej zabezpieczenie przed kopiowaniem zdjęć (zapisywanie obrazka jako pustego gifa). Jeśli chodzi o zwykłą stronę to nie było problemu, żeby po kliknięciu miniaturki i wybrania opcji ZAPISZ OBRAZ JAKO zostało wskazany pusty gif. Problem jest jeśli chodzi o pogląd grafiki w tym dodatku. Chodzi, aby po pojawieniu się tej grafiki w tym oknie, też po chęci zapisania obrazu, pobierało pusty gif a oryginalny obraz był tłem.

Z góry dzięki za pomoc
vokiel
Ale to przecież niczego nie zabezpieczy.
Korab
Nawet jak Ci się uda, to jeszcze zostaje cache, zrzut ekranu i pewnie od groma innych możliwości (np. podgląd adresu obrazka).
zdzisiu3
Z założenia odbiorcą strony ma być przeciętny Internauta, i tylko przed takimi osobami to zabezpieczenie. Nie ma być to jakieś zabezpieczenie, nad którym mają pracować hakerzy ale tak aby normlany czytelnik strony nie pobrał oryginałów zdjęć. Wiem, że jest pełno innych możliwości na obejście pobierania grafik, lecz strona ma być dla zwykłych użytkowników.
Oto minimalistyczna wersja strony (zostawiłem tylko to co potrzebne smile.gif ). Pierwsza miniaturka jest zrobiona ale bez tego dodatku Lightbox, tam też działa ten trik z pobieraniem pustego gif-u zamiast oryginały. A teraz chcę to jakoś przenieść do tego efektu z skryptu.
Z góry dzięki za pomoc.

P.S Teraz tak przeglądałem w Googlach i znalazłem taki ciekawy artykuł. Będę się w niego wczytywać może trochę pomoże.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.