Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z " oraz ' w kodzie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
exceil
Witam!
Mam mały problem ze znacznikami w kodzie php, nie jestem wybitny w tym temacie, dlatego zwracam się o pomoc.

Mój kawałek kodu wygląda następująco:
  1. echo '<ul><li id="bp-adminbar-thisblog-menu">Powiadomienia: <a onmouseover="mopen('m1')" onmouseout="mclosetime()" class="powiad" href="' . $bp->loggedin_user->domain . '">';

Domyślam się, że problem leży tutaj:
  1. "mopen('m1')"

Ponieważ po zmianie znaczników 'm1' na "m1" błąd znika, ale kod nie działa tak jak powinien.
Nie mam pojęcia jak inaczej można ustawić znaczniki żeby nie wywalało błędu i żeby kod działał. Błąd, który mi się pojawia:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';'
nospor
Podstawy obsługi tekstów
http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php
exceil
Skoro są tu tacy wymiatacze z php to może podpowiedzą jak to można zmienić?
Bo z tego linku jak dla mnie nic nie wynika, a niestety potrzebuję ten kod działający na już :/
Elber
@nospor dał CI link w którym jest to wytłumaczone ... nic tylko przeczytać... a kod żeby działał powinien wyglądać tak:

1. echo '<ul><li id="bp-adminbar-thisblog-menu">Powiadomienia: <a onmouseover="mopen(\'m1\')" onmouseout="mclosetime()" class="powiad" href="' . $bp->loggedin_user->domain . '">';
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.