Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]jQuery..
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kukix
Witam.

Przypisuje przyciskowi submit funkcje w w ajax jQuery $.post. Problem w tym, że wcześniej potrzebuje sprawdzić w js poprawność formularza.

Jeżeli dodaje w tym miejscu funkcje check_popup_polec() to już $.post się nie wykonuje.. Jeżeli dodam onSubmit="check_popup_polec()" to też nic z tego, bo jak by jQuery omija wogole zdażenie onSubmit..

Jak połączyć te obie funkcje ze soba? jakieś kolejkowanie?

Kod
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
  $('#btn_submit').bind('click', function(){

//check_popup_polec($$('popup_form'));//sprawdzam formularz.. jezeli ok to powinno dalej puscic, jak nie to przerywa skrypt.

$.post("popup_karta_polec.php",{stan:'zapisz', polec_email:$('#polec_email').val(), polec_tresc:$('#polec_tresc').val()}, function(data) {

$$("popup_form").reset();//resetuje formularz
      $("#popup_tresc").html('<div class="popup_komunikat">List polecający został wysłany.</div>'); //ukrywam formularz i wyswietlam tekst

window.setTimeout(function () {
        parent.$.fancybox.close();//zamykam wyskakujące okienko fancybox po 1000 ms
      }, 1000);
    });
    return false;

});    
});
</script>

Będe bardzo wdzięczny za sugestie.
croc
Funkcja, która jest wywoływana przez onsubmit powinna zwracać false w przypadku nieprawidłowości danych.
kukix
Cytat(croc @ 15.10.2011, 12:59:44 ) *
Funkcja, która jest wywoływana przez onsubmit powinna zwracać false w przypadku nieprawidłowości danych.

tak wiem, ale gdy przypisuje funkcje przyciskowi $('#btn_submit').bind('click', function(){} to tak jak by wogole nie wykonywało się zdarzenie onSubmit

Dla spróbowanai dałem wyskakujący komunikat alert..

Cytat
<form id="popup_form" onSubmit="alert('SSSSSSS');">

</form>

i tez nie wyskakuje takie okienko.
croc
Onclick i onsubmit to trochę co innego, nieprawdaż?
kukix
Cytat(croc @ 15.10.2011, 13:09:49 ) *
Onclick i onsubmit to trochę co innego, nieprawdaż?

tak wiem, ale sam piszesz, że "Funkcja, która jest wywoływana przez onsubmit powinna zwracać false" ale własnie w tym przypadku nie jest wywoływana przez onSubmit żadna funkcja.

Pytam własnie jak to rozwiązać, żebym mógł poprzez "" $('#btn_submit').bind('click', function(){ } " wywołac więcej niż jedną funkcje, bo tylko jedna się wykonuje.
croc
A ja Ci mówię, że masz ją załączyć przy onsubmit, a nie onclick biggrin.gif Zapomnij o onclick dla przycisku submit.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.