Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Połączenie znacznika input
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ebate
Otóż mam 2 przyciski przy formularzu rejestracyjnym:

Przycisk wysyłania zdjecia:

1. <form method="post" action="upload.php" enctype="multipart/form-data"><input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000">
  2.  
  3. <strong>Wybierz swoje zdjęcie:</strong><br>
  4.  
  5. <input type="file" name="pliczek" size="40"><br>
  6.  
  7. <input type="submit" value="Wgraj plik"><br>

Przycisk rejestracji:

1. <input type="submit" name="submit" value="Rejestracja" id="dalej" disabled="disabled" style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; font-weight: bold" />

Czy jest możliwość, żeby je "połączyć". Żeby klikając na jeden przycisk wysyłało zdjecie i rejestrowało jednocześnie? A w przypadku błędu (braku zdjęcia badź niewypełnionych pól formularza rej.) wyskoczyła odpowiednia informacja (które oczywiście mam w kodzie) i nie kolidowało ze sobą?

Dominis
  1. <form method="post" action="upload.php" enctype="multipart/form-data">
  2. <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000" />
  3. <strong>Wybierz swoje zdjęcie:</strong><br>
  4. <input type="file" name="pliczek" size="40" /><br>
  5. <input type="submit" name="submit" value="Rejestracja" id="dalej" disabled="disabled" style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; font-weight: bold" />
  6. </form>

Dodajesz jeszcze inputy te które potrzebujesz do rejestracji, a potem wystarczy to odebrac.
ebate
Coś jest nie tak.

Owszem, jest jeden przycisk ale klikając na niego wysyła tylko zdjecie, nie rejestruje użytkownika, nie jest z samą rejestracją kompletnie związany :/
croc
Bo masz dwa osobne formularze. Wrzuć wszystkie kontrolki z rejestracji do tego samego formularza, co wysyłanie zdjęcia. Nie wiem jak masz rozwiązaną kwestię skryptów dla tych akcji, pewnie będziesz musiał się pobawić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.