Moje próby rozwiązania problemu spełzły na niczym. Dlatego zwracam się do was o pomoc.
Obecnie posiadam wampserwer v2.2 - najnowsza jaka wypuścili. Jednak zanim zainstalowałem ten serwer miał również.
- krasnal
- xampp
- 3ci, którego nazwy nie pamiętam
Wszystkie serwery przed instalacją, następnego były deinstalowane. Wampserwer również został przeinstalowany, ale nie pomogło. Z tego co się dowiedziałem po usunięciu, nie powinny one przeszkadzać w jakikolwiek sposób.
Komunikat, który pokazuje się gdy chcę utworzyc bazę przez phpzamiast panelu phpmyadmina:
Cytat
Forbidden
You don't have permission to access /phpmyadmin/ on this server.
You don't have permission to access /phpmyadmin/ on this server.
Natomiast gdy chcę utworzyć bazę danych przez php, mam następujący komunikat.
Cytat
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: [2002] No connection could be made because the target machine actively refused it. (trying to connect via tcp://localhost:3306) in C:\wamp\www\sql\index.php on line 17
oraz
Cytat
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: No connection could be made because the target machine actively refused it. in C:\wamp\www\sql\index.php on line 17
Login i hasło są poprawne - print screen w załączniku.
Sprawdzałem czy coś nie siedzi mi na wymienionym hoście i nic nie znalazłem. Patrz załącznik. Przewertowałem również forum wampserwera ale nie znalazłem informacji, która mogła by pomóc rozwiązać problem.
Jedyną informację, którą znalazłem mówi, że mam już zainstalowaną bazę i muszę ją usunąć. Ja natomiast nie mam pojęcia jak i gdzie (jeżeli to prawda).
Jedyną akcję jaka podjąłem to przez opcję internetowe w windowsie usunąłem 2xmysql nie były one połączone z wampem tylko z innymi serwerami, nie pomogło. Teraz nie pamiętam gdzie było to dokładnie ale poszukam i opisze dokładniej.
System: Win7
Sieć: osiedlowa (ok. 30 kompów na serwerze).
Jeżeli macie jakieś pomysły co z tym zrobić abym nie musiał przeinstalowywać systemu będę wdzięczny.
Załączniki