Mam pewien kod. Chodzi o to, że to jest taki jakby sklep. No i jak użytkownik ma jakiegoś warna (ostrzeżenie), to może sobie wykupić usunięcie X warnów. No ale ten kod mi nie działa, tzn. wszystko jest OK, ale po naciśnięciu "dalej" w formularzu, nic się nie zmienia w bazie. Nie updatuje mi ani warnów, ani portfela (bo jeśli coś kupimy, to powinno pobrać/odjąć środki z portfela).
kod php:
$userid = $userdata['user_id']; $sql = "SELECT userid, value FROM " . WARNINGS_TABLE . " WHERE userid = '$userid'"; $result = $db->sql_query($sql); while( $row = $db->sql_fetchrow($result) ) { $value_warnings = $row['value']; $user_id = $row['userid']; } $money = $userdata['user_money']; $ilosc = $_POST['ilosc']; $dalej = append_sid("sklep.$phpEx?=wyslij"); $cena_warna = $board_config['cena_warna']; $nowailosc = '$money - ($cena_warna * $ilosc)'; if ( $dalej ) { if ( $money >= ($cena_warna*$ilosc) && $ilosc <= $value_warnings ) { $sql = "UPDATE " . WARNINGS_TABLE . " SET value = '$value_warnings - $ilosc' WHERE userid = '$user_id'"; $sql1 = "UPDATE " . USERS_TABLE . " SET user_money = '$nowailosc' WHERE userid = '$user_id'"; } else { message_die(GENERAL_MESSAGE, $lang['sklep_error']); } } 'S_ACTION' => $dalej) );
i HTML:
Co jest nie tak?