Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czasopismo o PHP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lamcpp
Witam czy są jakieś obecnie na rynku polskim dostępne czasopisma o PHP?
Szukam, szukam i nic znaleźć nie mogę..
Tho
Kto by chciał o tym czytać? W wolnych chwilach człowiek marzy o odpoczynku od tej katorgi tongue.gif .
batman
Cytat(lamcpp @ 22.10.2011, 17:46:17 ) *
Witam czy są jakieś obecnie na rynku polskim dostępne czasopisma o PHP?
Szukam, szukam i nic znaleźć nie mogę..

Poczytaj phpmagazyn. Dopiero się rozkręca, ale inicjatywa warta uwagi.

Cytat(Tho @ 22.10.2011, 20:05:19 ) *
Kto by chciał o tym czytać? W wolnych chwilach człowiek marzy o odpoczynku od tej katorgi tongue.gif .

Ktoś, kto chce rozwijać swoje umiejętności, by nie utknąć na stanowisku za 1200 zł.
qrooel
Najkrótszy żart informatyczny: programista PHP. ;p
Tho
Cytat(batman @ 22.10.2011, 20:25:36 ) *
Ktoś, kto chce rozwijać swoje umiejętności, by nie utknąć na stanowisku za 1200 zł.

I by wraz z pierwszą wypłatą za 2000 umrzeć na przemęczenie mózgu? laugh.gif Nie dziękuje. Na szczęście nie pracuję w tym zawodzie i nie zamierzam wink.gif
batman
Cytat(Tho @ 22.10.2011, 20:40:52 ) *
I by wraz z pierwszą wypłatą za 2000 umrzeć na przemęczenie mózgu? laugh.gif Nie dziękuje. Na szczęście nie pracuję w tym zawodzie i nie zamierzam wink.gif

Każdy zawód wymaga ciągłego rozwoju. A jeśli do tego chcesz zarabiać więcej niż średnia krajowa, to musisz nieco się poświęcić.
Tho
No jasne, w każdym bądź razie to nie praca dla każdego zdecydowanie. Niektórzy w to nie wejdą żeby nie wiem ile tam płacili. wink.gif Podziwiam programistów za ich wiedzę, chęć drążenia tego nudnego jak flaki z olejem tematu i przede wszystkim za to że mózgi ich mieszą się jeszcze w miarę w granicach czaszki wink.gif
qrooel
Cytat(Tho @ 22.10.2011, 21:07:46 ) *
No jasne, w każdym bądź razie to nie praca dla każdego zdecydowanie. Niektórzy w to nie wejdą żeby nie wiem ile tam płacili. wink.gif Podziwiam programistów za ich wiedzę, chęć drążenia tego nudnego jak flaki z olejem tematu i przede wszystkim za to że mózgi ich mieszą się jeszcze w miarę w granicach czaszki wink.gif

Nudnego? Są języki programowania, w których pisanie kodu sprawia czystą przyjemność.
Tho
No może dla Ciebie smile.gif Ja np lubię sypać 4 łyżeczki cukru, co dla niektórych jest koszmarem smile.gif
lamcpp
Kod

Szkoda, że tylko jeden nr jest, ale będę się przyglądał co z tego wyniknie.
Ps. wydaje mi się, że jest nisza jeśli chodzi o czasopisma o programowaniu, może ktoś by to wykorzystał..
Korab
Kurde, a PHPSolMag nie był kiedyś polski? Bo teraz jest najwyraźniej po francusku...
solr
Jeśli "na rynku polskim" != "po polsku" to polecam www.phparch.com . Bez problemu kupisz pdf'a skądkolwiek byś nie był i możesz sobie wydrukować jak lubisz papierowąwersję. Cena jedengo numeru 5$ . W prenumeracie prawie połowe taniej.
1010
Nisza niszą, ale tworzenie specjalistycznych gazet to wiąże się z kosztami (jeśli ma to być coś na poziomie). A za kosztami idzie cena. Jeśli gazeta ma kosztować powiedzmy 20zł to nie wiem czy było by na to duże zainteresowanie.

Po pierwsze grono do którego takie czasopismo mogło by docierać jest dość wąskie. Dlatego łatwiej jest tworzyć gazetę typu Komputer Świat gdzie wiedza do stworzenia tego wszystkiego jest mniej cenna (nie ujmując osobom tworzącym tą gazetę, bo niektóre artykuły są naprawdę na poziomie i trzeba mieć wiedzę) a ilość chętnych do przeczytania też jest więcej. Traktuje ona bardziej ogólnie czyli każdy znajdzie coś dla siebie.
batman
Cytat(lamcpp @ 23.10.2011, 20:15:10 ) *
Kod

Szkoda, że tylko jeden nr jest, ale będę się przyglądał co z tego wyniknie.
Ps. wydaje mi się, że jest nisza jeśli chodzi o czasopisma o programowaniu, może ktoś by to wykorzystał..

Niedługo będzie kolejny smile.gif

A odnośnie samego braku tego typu prasy na polskim rynku, to wszystko rozbija się o kasę. W Polsce na tym nie zarobisz, więc nikomu nie chce się tego robić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.