blooregard faktycznie, skopiowałem po prostu część kodu i wkleiłem bezmyślnie. Tak szukałem nawet informacji odnośnie sprawdzania czy user jest adminem itp i dałem sobie warunek który i tak mi nie działał, ale dla własnej ciekawości muszę to ogarnąć więc będę szukał jeszcze informacji na ten temat, bo przez brak wiedzy nic konkretnego nie potrafiłem znaleźć
a co do wypowiedzi
Sephirus to faktycznie, zacząłem się bawić i przy tworzeniu sesji użytkownika $_SESION['login']
login='$login' and haslo='$haslo' and status=1");
$_SESSION["login"] = $informacja["login"];
header('Location: index.php '); } else {
echo '<span class="blad">Zostały wprowadzone nieprawidłowe dane!</span>'; }
dorobiłem sobie jeszcze raz takie coś tylko dodałem w mysql_query warunek and admin=1 i stworzyłem
$_SESSION["admin"] = $informacja["admin"];
i kod który ma być widoczny dla admina podaję tak
<?php if (!isset($_SESSION['admin'])) { echo ''; } else {?> <li><a href="admin.php">ADMIN</a></li>
<?php } ?>
tylko jest jeden motyw, muszę zrobić buttona wylogowania osobno dla session admin i dla session login
bo jeśli zrobię
<?php if (!isset($_SESSION['login']) || !isset($_SESSION['admin'])) { echo ''; } else {?> <li><a href="logowanie.php?wylogowanie=tak">Wyloguj się</a></li>
<?php } ?>
to albo nie widzi go user, jeśli drugi isset bez ! to nie widzi go admin, nie rozwarstwiam się na razie nad tym bo muszę uciekać, postaram się znaleźć odpowiedni warunek jak wrócę z pracy