Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP][bbcode] Zmiana buttona bbcode na wlasny obrazek
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kentaro
Plik bbcode.cl.php
  1. <?php
  2.  
  3. class bbcode
  4. {
  5. function tpl()
  6. {
  7. require('languages/bbcode.lng.php');
  8. $bbc = file_get_contents('templates/bbcode.tpl');
  9. $bbc = str_replace('{bold}', '<input type="button" value="'.$bbcode['bold'].'" onclick="java script:bbcode(\' \')" '.$bbcode['icss'].' "/>', $bbc);
  10. $bbc = str_replace('{bbcode}', $bbcode['bbcode'], $bbc);
  11. print $bbc;
  12. }
  13. function view($string)
  14. {
  15. $string = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<b>\\1</b>", $string);
  16. }
  17. }
  18. ?>

bbcode.lng.php (nazwa jaka ma sie znalesc w tym buttonie)
  1. <?php
  2. $bbcode['bold'] = 'Pogrubienie';
  3. // CSS STYLES
  4. $bbcode['icss'] = 'style="width: 100px; height: 16px; font-size: 8pt; font-family:TrebuchetMS; color: #000000; text-indent: 5px;'
  5. ?>

bbcode.tpl (na stronie wystarczy wstawic {bold} i pojawi sie ten button pogrubienie)

Jak zrobic by zamiast buttona z nazwa pojawil sie obrazek bold.jpg questionmark.gif
Fifi209
Dodaj mu background?
Kentaro
Moglbys podac przyklad, ja probuje to ustawic od dwoch dni i nie wychodzi...
Fifi209
Mówisz i masz
Kentaro
Alez dowciapny... nie wiem czy masz ludzi za debili czy co.... caly czas szukam po google ale pisze ci wyraznie ze mi nie wychodzi exclamation.gif
Raz zamiast przycisku wyswietla mi sie biale tlo z ramka raz z napisem w srodku. Napisalem prosze o doklady kod a nie jakis malo przydatny link...
wNogachSpisz
Nie wiem czy jest sens się tak 'wypróżniać' na tego buttona (wiem że nie ma)...
Po wielu latach znalazłem formularzową ziemie obiecaną...

http://sonspring.com/journal/formalize-css
Fifi209
Pierwszy link z google:
http://sophie-g.net/jobs/css/e_buttons.htm

MASZ DOKŁADNY KOD

P.S.
Daj głodnemu rybę, to się naje i znowu będzie głodny. Daj głodnemu wędkę to sam będzie łowił i już nie będzie głodny
Kentaro
Ok juz sobie poradzilem sam nie wiem co wczesniej zle robilem ale teraz juz dziala z takim kodem
  1. $bbc = str_replace('{bold}', '<input type="button" style="background: url("./templates/bbcode/bold.jpg") repeat scroll 0% 0% transparent; border: medium none; width: 18px; height: 18px;" value="'.$bbcode['bold'].'" onclick="java script:bbcode(\' \')" '.$bbcode['icss'].' "/>', $bbc);

Zadna z odpowiedzi, ktora byla podana wyzej nie byla pomocna...
Fifi209
Faktycznie background, o którym pisałem w ogóle nie był pomocny wink.gif
Kentaro
ze background to ja wiedzialem od poczatku, prosilem o gotowy kod bo mi nie wychodzilo a nie zbedne linki... z google to ja zawsze kozystam zanim pisze na forum tylko czasami cos mi nie wychodzi...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.