Czy możecie mi sprawdzić kod i powiedzieć czemu nie działa mi logowanie... czy wpisze poprawnie login i hasło czy blednę to sie nic nie dzieje...
<?php include('laczenie_z_baza.php'); ?> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf8" /> <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" /> <script type="text/javascript"> var ObiektXMLHttp = false; if (window.XMLHttpRequest) { ObiektXMLHttp = new XMLHttpRequest(); } else if (window.ActiveXObject) { ObiektXMLHttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } function getData(zrodlo) { if (ObiektXMLHttp) { ObiektXMLHttp.open("GET", zrodlo); ObiektXMLHttp.onreadystatechange = function() { if (ObiektXMLHttp.readyState == 4) { document.getElementById('zawartosc').innerHTML = ObiektXMLHttp.responseText; } } ObiektXMLHttp.send(null); } } </script> </head> <div> <?php if ($_POST['wyslane']) { // jeżeli formularz został wysłany, to wykonuje się poniższy skrypt $login = $_POST["login"]; $haslo = $_POST["haslo"]; login='$login' and haslo='$haslo' and status=0"); // jeżeli użytkownik zarejestrował się, a nie aktywował swojego konta, to wyświetla się komunikat exit; } // jeżeli wszystko jest dobrze, użytkownik się loguje login='$login' and haslo='$haslo' and status=1"); $_SESSION["login"] = $informacja["login"]; } else { } } // tworzenie formularza HTML echo <<< KONIEC <center> <form action="logowanie.php" method="post"> <input type="hidden" name="wyslane" value="TRUE" /> <table cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr><td><br></td></tr> <tr><td><span class="czcionka">Login:</td><td><input type="text" name="login" maxlength="10"></span></td></tr> <tr><td><span class="czcionka">Hasło:</td><td><input type="password" name="haslo" maxlength="10"></span></td></tr> <tr><td align="right" colspan="2"><input type="submit" value="Zaloguj" onclick="getData('logowanie.php'); return false"><br></td></tr> </table> <br/> <a href="" onclick="getData('przypomnienie.php'); return false">Nie pamiętasz hasła?</a><br /> <a href="" onclick="getData('rejestracja.php'); return false">Nie masz konta?</a> </center> KONIEC; } else { } if ($_GET["wylogowanie"] == "tak") { // niszczenie sesji użytkownika } ?> </div>
drugi mój problem polega na tym ze nie mogę zrobić dynamicznego pola "combo" który wczytuje dane z tabelki... wszystko pięknie ładnie niby działa ale jak chce wstawić w tabelkę żeby ładnie wyrównać to mi się krzaczy combo a wygląda to tak ze na gorze strony mam combo a w miejscu gdzie powinien byc combo mam wypisane wszystkie wartości...
<?php include('laczenie_z_baza.php'); ?> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf8" /> <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" /> </head> <body> <div id="zawartosc"> <center> <form action="rez_dod_ksiazki.php" method=post> <fieldset> <legend align="left" >Wybierz opcje książki</legend> <?php // combo_autor { { } $combo_autor = $r['ID_autor']; } echo "<a target='Dodawanie_autora' href='dod_autor.php' onclick='window.open('', 'Dodaj Autora', 'menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no,resizab
le=no,fullscreen=no,channelmode=no,width=400,height=400,left=300,top=300').focus(); return false'>Dodaj autora</a>"; //combo_gatunek { { } $combo_gatunek = $r['ID_Gatunek']; } //combo_wydawnictwo { { } $combo_wydawnictwo = $r['ID_Wydawnictwo']; } //combo_stan_ksiazki { { } $combo_stan_ksiazki = $r['ID_Stan_Ksiazki']; } //combo_oprawa { { } $combo_oprawa = $r['ID_Oprawy']; } //combo_format { { } $combo_format = $r['ID_Format']; } //combo_kraj { { } $combo_kraj = $r['ID_Kraj']; } //combo_jezyk { { } $combo_jezyk = $r['ID_Jezyk']; } ?> </fieldset> <fieldset> <legend align="left" size=10>Wprowadz dane książki</legend> <table> <tr> <td>ISBN</td> <td align='left'><input type='text' name='ISBN' size="30"></td> </tr> <tr> <td>Tytuł</td> <td align='left'><input type='text' name='Tytul' size="30"></td> </tr> <tr> <td>Rok wydania</td> <td align='left'><input type='date' name='Rok_Wydania' size="30"></td> </tr> <tr> <td>Ilość stron</td> <td align='left'><input type='text' name='Ilosc_Stron' size="30"></td> </tr> <tr> <td colspan="2" align="center"><input type="submit" value="Dodaj"></td> </tr> </center> </table> </form> </fieldset> </centert> </div> </body> </html>