Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PostgreSQL][HTML][PHP]porady odnośnie pisania stron
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Robert007
Witam.

Chciałbym się was poradzić jak dobrze pisać strony aby były napisane w miarę funkcjonalnie i przyjazne do edytowania. Niebawem będę pracował w firmie która zajmuję się pisaniem właśnie owych stron internetowych. Nie chciał bym wypaść źle jeżeli chodzi o układ kodu i rozmieszczeniu różnych języków. Przyglądałem się kilku silnikom for i zazwyczaj widzę że używają one klasy (class) które mają za zadanie przykładowo wyświetlenie i sformatowanie plików w formię html.

Oczywiście rozumiem że jest ważny układ pisania skryptu z tabulatorami. Ale nie podoba mi się właśnie wyświetlanie html w pliku php poprzez echo, gdyż kod html w pliku php "zaśmieca" estetykę wykonanego skryptu. Prosiłbym was o porady jak najlepiej wykorzystać PHP oraz HTML by nie tylko estetycznie i funkcjonalnie wyglądało ale by się dobrze pracowało.

Pozdrawiam,
Robert.
cojack
Pytanie natury: "Jak żyć". Bez jaj...
Robert007
Chodzi mi czy najlepszym rozwiązaniem by było używanie klas i pliki w html oddzielnie ?
cojack
Zastanów się sam czy fajnie jest mieszać logikę z widokiem, i masz odpowiedź na swoje pytanie.
konrados
Cytat
Niebawem będę pracował w firmie która zajmuję się pisaniem właśnie owych stron internetowych.

Na 99% ta firma korzysta z jakiegoś frameworka, więc zapytaj się jaki to i zacznij w nim dłubać przed pierwszym dniem w pracy. Przy okazji nauczysz się oddzielać logikę aplikacji od widoku - bo to w większości frameworków jest wymuszone.

ps. A pytanie serio jest z serii "jak żyć" smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.