moja przygoda z PHP ogranicza się do drobnych zmian na WordPressie.
Doszedłem do momentu, w którym prosty kod, według mnie, powinien działać, a nie działa. Znaczy działa, ale nie do końca.
Już tłumaczę. Mam stronę opartą na Wordpressie, w niej widget, który pozwala wpisywać kod PHP i on działa, bo sprawdzałem kilkukrotnie, ale dziś mam problem. Chodzi o to, że mam system, który nalicza punkty użytkownikom za komentarze i takie tam. Chciałbym, żeby wyświetlał dla nich odznaki w zależności od uzyskanych punktów.
Zrobiłem coś takiego:
<?php function showUserBadge( $userID ) { if( cp_getPoints($userID) >= 0 && cp_getPoints($userID) <= 70 ) { } else if( cp_getPoints($userID) >= 71 && cp_getPoints($userID) <= 200 ) { } } ?> <div style="float: right;"> <?php showUserBadge($user->ID); ?> </div>
Dla testów mam konto, na którym jest 65 punktów. I wszystko super, wyświetla mi obrazek a1. Jeżeli zmienię w powyższym kodzie wartości tak, by obrazek wyświetlał się od 75 punktów (na przykład), nic się nie wyświetla, czyli punkty pobiera prawidłowo, nie tym musi być problem.
Problem pojawia się, gdy zmienię wartości tak, by a1 pojawiał się do na przykład 50 punktów, a a2 od 51. Mimo, że użytkownik ma 65, wciąż wyświetla mu się tylko a1.
Nie mam pojęcia, co tam jest nie tak.
Błagam o pomoc.