// wyswietla liste przedmiotow usera $items = mysql_query("SELECT * FROM inventory WHERE owner='".$_SESSION['id']."' AND (type='1' OR type='2' OR type='3')"); // wybierz wszystko z inv, gdzie wlasciciel = id zalogowanego i typ 1,2 lub 3 $i++; }
Wszystko działa, wyświetla mi liste ktora wyglada tak:
1. Strzała
2. Strzała
3. Strzała
4. Mikstura PŻ
5. Mikstura PE
6. Mikstura PE
Czy dałoby się w pętli while zrobić takie coś, że zamiast wyświetlania tego samego w następnych linijkach obok nazwy w pierwszym niepowtarzającym się wyniku pisało np.: x3 ?
Efekt, który chciałbym otrzymać wyglądałby tak:
1. Strzała x3
2. Mikstura PŻ x1
3. Mikstura PE x2
wymyśliłem takie coś, ale nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie jeśli da się to wykonać w pętli

$strzaly = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM inventory WHERE owner='".$_SESSION['id']."' AND type='1'")); $health = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM inventory WHERE owner='".$_SESSION['id']."' AND type='2'")); $mana = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM inventory WHERE owner='".$_SESSION['id']."' AND type='3'")); if($strzaly > 0){ } if($health > 0){ } if($mana > 0){ }
Ten kod działa tak jak chcę, ale gdybym dodał inne przedmioty do bazy o innym type to musiałbym dopisywać ciągle pewną część kodu, co chcę ominąć