Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Płatności pośredniczące
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Niktoś
Witam.W przyszłości chciałbym zastosować taki schemat dotyczący płatności w swojej aplikacji:
użytkownik->mojekonto->konto użytkownikaII
.Czy np. paypalem można takie coś zrealizować, czy może trzeba jakieś specjalne usługi od banków prywatnych wykupić(np jakiś system np.banku PKO).
Chciałbym zrealizować taki cel- użytkownik wpłaca na moje konto pieniądze po czym następuje rejestracja tejże czynności i zapis do bazy danych(że ten użytkownik wpłacił), według tego będą podjęte dalsze czynności np.wysłanie e-maila do użytkownikaII ,że taki i taki użytkownik dokonał wpłaty i przesłanie pieniędzy z mojego konta na konto użytkownikaII.
Jak takie coś można by zrealizowaćquestionmark.gif
Sephirus
Ok tu nie ma co kombinować masz Dotpay.pl, paypal - wszędzie są dokumentacje - postępuj według nich (co wcale nie jest łatwe i przyjemne).

Twoją koncepcję można jak najbardziej wdrożyć. Tylko żeby Cię nie zjadły koszta - bo wszystkie instutucje tego typu sobie za to ładnie liczą wink.gif
Niktoś
Ale niby za co mają liczyć-za przelewy-przeważnie takie przelewy są bezpłatne.Chyba ,że ogólnie płaci się za usługę.
Ciekawe czy polskie banki komercjalne mają gotowe systemy płatności internetowych dla klientów indywidualnych.Chyba będę musiał podzwonić i popytać się.
Sephirus
Nie wiem jak jest z bankami indywidualnie ... ale jeżeli będziesz chciał korzystać z gotowego systemy (paypal, dotpay, platności, i wiele innych) to tam się płaci jak za zboże - są nawet przypadki, że jak ktoś Ci wpłaci bardzo małą kwotę dajmy na to 5gr - to kosztuje Cię to 50gr haha.gif

Niktoś
Takie rozwiązanie jest dobre ale na krótszą metę, bo jak popularność serwisu wzrośnie i obroty się zwiększą to w skali miesiąca faktycznie wyjdzie jak za zboże.
Będę musiał obczaić cenniki, i popytać po komercjalnych bankach.
pedro84
1. komercyjny jak coś, nie m,a takiego słowa w j. polskim jak komercjalny
2. Można zrealizować paypalem, ale sensu nie widzę żadnego. Co to ma w ogóle być? Podałeś zbyt szczątkowe dane.
Niktoś
......[Powód usunięcia].......
Nie lubię prowadzić monologów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.