Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z css dla tła
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
marcin1987a
Witam , mam pytanie odnośnie modyfikacji szablonu a konkretnie artykułu , chodzi o to , ze chcialbym w danym artykule zienic tło ale jednoczesnie chciałbym aby domyslny plik css w reszcie stron pozostał niezmieniony , i teraz pytanie jak to zrobić , byłbym wdzięczny za pomoc plik ktory chcialbym zmienic wyglada tak :

.template_container {
background: repeat-y 65% 30px red;

po czym na dole musze wlasnie ten artykuł dac ale bez koloru czyli :

.template_container .kolor
{

background:transparent;

}

i tutaj pojawia sie problem gdyz artukul daje w div-a czyli <div class="kolor"> .. </div> , ale niestety gdy dam w .template_container color na jakis np red, white a w pliku .template_container .kolor kolor np blue to wszystko sie zgadza zmienia sie na blue ale co wtedy kiedy chcialbym zachowac regułe dla wszystkich innych czyli
.template_container {
background: repeat-y 65% 30px red;

ale dla zmiennej
.kolor
dac tlo na transparent , tutaj nic nie pomaga , nie wiem czy w css jest jakas reguła która mogła by to zmienic , prosze o pomoc z góry dziękuje
Niktoś
Spróbuj tak:
div.kolor
{

background:none !important;

}
marcin1987a
hm , no właśnie to też nie zadziałało dałem ten !important tak jak mówiłeś ale zadziałało to tylko wtedy kiedy zamiast background:none !important , dałem background:yellow !important sad.gif hm wydaje mi sie gdy dam w template_container jakis kolor , to w template_container.kolor tez musze dac kolor a nie funkcje transparent albo none , sam już nie wiem , może ktoś będzie wiedział z was ?
Niktoś
Zapomniałem dodać ,że usuwanie tła,oraz użycie transparent nie działa dla elementów blokowych,tylko display:inline.
A podmiana na inne tło nie wystarcza?
marcin1987a
hm no to kurcze mam problem , wlaśnie musze mieć zawsze kolor w tylko w tym musze miec transparent , hm to nie wiem co wymysleć sad.gif
webfreak
zmien klase i parametry

1.  
  2. .template_container_new
  3. {
  4. background:#fff;
  5. }
  6.  

i zmien na nowa klase w html smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.