arbak
8.11.2011, 11:27:58
Witam, Mam problem . Posiadam stronę na serwerze dedykowanym leaseweb.com , strona jest w php wykonana na szablonach xtemplate . Strona od kilku dni ciągle pada, generuje codziennie ruch około 20 000 użytkowników. Nie wiem dlaczego pada apache , mam cacheowanie bazy i plików ale to nie pomaga. Jak mogę zdiagnozować który plik generuje największe zużycie pamięci serwera. Jest jakiś monitoring zużycia pamięci przez pliki czy coś takiego?
Macie jakiś pomysł.
Dzięki i pozdrawiam
elektrrrus
8.11.2011, 11:35:57
Sprofiluj kod np xdebug-iem i będziesz wiedział co sie dzieje. Apache nie daje w logach żadnej informacji o swojej śmierci?
by_ikar
8.11.2011, 11:44:17
Jeżeli masz linuxa pobaw się htop sprawdź co najwięcej ci ssie. Jak masz zainstalowane php? Jako moduł, fast cgi, czy cgi? Generalnie apache nie należy do najlżejszych serwerów, to też swoje robi..
arbak
8.11.2011, 11:53:53
Cytat(by_ikar @ 8.11.2011, 11:44:17 )

Jeżeli masz linuxa pobaw się htop sprawdź co najwięcej ci ssie. Jak masz zainstalowane php? Jako moduł, fast cgi, czy cgi? Generalnie apache nie należy do najlżejszych serwerów, to też swoje robi..
Czy htop może analizować pliki mojej aplikacji czy tylko pliki systemowe na serwerze?
by_ikar
8.11.2011, 20:34:41
htop to jest coś ala menadżer zadań i masz tam jaki proces ile zużywa procesora pamięci itp. nie mniej nie odpowiedziałeś na kolejne pytania, jak masz zainstalowane php ? Jaki to jest serwer (ile tam masz pamięci, jaki procek)
arbak
15.11.2011, 16:39:27
najnowszy php 5, procesor 2 x Quad Core E5620 , 8GB DDR3 , fast cgi
misiekck
19.11.2011, 18:42:58
komputer dosc mocny jak na obslugiwanie jednej strony nawet z odwiedzinami 20tys userow/dzien
apache mimo ze nie nalezy do najlzejszych jak ktos powiedzial powinien taka liczbe udzwignac byc moze pada baza ?
jakie wartosci dla makymalnej liczby polaczen itd?
czy wczesniej serwer obslugiwal tyle samo userow czy dopiero teraz ruch sie zwiekszyl i serwer zaczal zdychac?
najlepiej przedstaw pliki konfiguracyjne baz i apacha
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.