Witam,

mam serwer dedykowany (2 x Xeon E5520 Quadcore 4x 2,26 GHz, 8GB RAM) na którym jest jeden serwis średnio 150 online, memcache, xcache raczej wszystko dobrze skonfigurowane, ale do rzeczy... poniżej przedstawiam staty - procesy apacha:
Statystyki

Jak widać do około 12:00 dzisiejszego dnia (od kilkunastu dni) procesów było 10/sek, później aktualizowałem apache do najnowszej wersji i procesów znacznie przybyło. Aktualizacja jednak nie była temu winna bo wcześniej też już miałem podobne przypadki. Po przerwie którą widać (serwer mi się zawiesił ale to inny temat, 16:00-17:00) liczba procesów znowu wygląda ok, restart apache spowodował znowu kolejną diametralną zmianę aż do teraz;/ W ostatniej godzinie bawiłem się ustawieniami, które zamieszam poniżej, ale wg mnie i tak to nie ma znaczenia, bo kilkanaście ostatnich dni wg munina wszystko było ok.
Reasumując czasami restart powoduje iż procesów jest mało i serwer śmiga szybko, czasami jednak procesów jest dużo - serwer niby nie muli ale jednak coś jest nie tak.

ostatnie ustawienia:
StartServers 5
MinSpareServers 5
MaxSpareServers 10
ServerLimit 300
MaxClients 300
MaxRequestsPerChild 5000

Ma ktoś jakiś pomysł czemu tak się dzieje?