Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podążanie za kursorem [jQuery]
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
WiruSSS
Witam

Mam skrypcik dzięku któremu element blokowy przemieszcza się po stronie na podstawie pozycji kursora. Chciałbym jednak dodać mu troszkę miękkości, aby wyglądało to tak, jakby ten element dążył do położenia myszy a nie był do niej przyklejony. Jak to zrobić za pomocą jQuery?

[edit]

...docelowo ma to wyglądać tak:

jest sobie jakiś div o przykłądowym rozmiarze 500x500 px, w tym divie wyświetla się obrazek o rozmiarach przykładowo 1000x1000 px. Chcę zrobić tak, żeby można bylo przez to okienko 500x500 zobaczyć cały ten obrazek 1:1 przesuwający się w zalezności od pozycji kursora (czyli kursor max na lewo okienka, widzę prawą stronę zdjęcia, przejeżdżam kursorem w prawo i jednocześnie zdjęcie przesuwa się w lewo). W zasadzie skrypt mam gotowy jednka chciałbym aby obrazek nie przesuwał się z dokładną prądkością kursora, tylko tak jakby za nim podążał.
by_ikar
http://www.professorcloud.com/mainsite/cloud-zoom.htm łap gotowca wink.gif
WiruSSS
No jest tam dokładnie to co potrzebuję (inner zoom) ..tylko czy naprawdę potrzebuję do tego kolejnej biblioteki? ..może jednak da sie to jakoś z jquery wykrzesać?
IceManSpy
Cytat(WiruSSS @ 16.11.2011, 22:34:40 ) *
No jest tam dokładnie to co potrzebuję (inner zoom) ..tylko czy naprawdę potrzebuję do tego kolejnej biblioteki? ..może jednak da sie to jakoś z jquery wykrzesać?

A po co to robić?
WiruSSS
..a jak będziesz potrzebował kilogram cukru to pojedziesz po niego tirem?

[edit]

oki już sobie poradziłem ...w zasadzie nic nie musiałem dopisywac tylko zmodyfikować wzorki odpowiedzialne za uaktualnienie pozycji kursorka. W kazdym razie dzięki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.