Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: e-papier dla programistów ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Robert3d
Witam
Tak mnie tknęło
Codzienne siedzenie przed świecącym monitorem ból oczu itp znane wszystkim programistą
A przecież nam nie sa potrzebne kolory...

Zastanawiam się więc i tu moje pytanie czy ktoś słyszał o monitorach działających na zasadzie e-papieru tzn nie świecą?
Cysiaczek
Cytat
A przecież nam nie sa potrzebne kolory...

Naprawdę? Rozumiem, że nie pracujesz z żadnym IDE?
thek
A kolorowanie składni to chyba coś Ci obcego? Miej kilka tysięcy linii kodu czarno-białego to zrozumiesz jakie upierdliwe jest przeglądanie całości gdy nie widzisz co jest zmienną co komentarzem, co funkcją. Gałki Ci prędzej od tego wysiądą niż od świecenia.
Robert3d
fakt jest to tak oczywiste że aż pominąłem składnie (kolorowanie). Nie zmienia to faktu że oczy czasem chcą na wierz wyjść jak w reklamie france telecom biggrin.gif
Speedy
Ściągnij sobie taki program flux: http://stereopsis.com/flux/ . Ekran będzie się odpowiednio "ściemniał" w zależności od pory dnia. IMO, bardzo ułatwia to korzystanie z komputera.
Robert3d
Hej dzięki ciekawe to ale i tak już zjechałem tak że dalej to już nie będę nic widział biggrin.gif jak mi się jeszcze przyciemni.
dr_NO
Jasne że są takie monitory.
Sam pracuję na takim na codzień jako poerator DTP.
Jednak do najtańszych nie należą, poczytaj o "wyższych" EIZO, bądź konkurencji "QUATO".
IronStark
kup sobie okulary gunnars i nie będą cię boleć. Pracuje na nich od kilku miesięcy - 0 zmęczenia, bólu, zaczerwienionych oczu i lepszy sen
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.