Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mysql_fetch_array()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Sahee
Siemka, robie swojego acc makera, w którym będzie się dzało logować, rejestrować, zmieniać skiny etc.
Zrobiłem już szablon i Rejestracje a teraz mam problem z logowaniem bo wyrzuca mi błąd:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/prochown/public_html/mc/logowanie.php on line 12
KOD mojego logowanie.php:

1. <?php
  2.  
  3. if(!empty($_POST)){
  4. if(empty($_POST['login'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać login</p>";
  5. elseif(empty($_POST['password'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać hasło</p>";
  6. else {
  7. $login = tekst(strtolower($_POST['login']));
  8. $pass = md5($_POST['password']);
  9.  
  10. $dane = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from authme where login =".$login." and haslo = ".$pass." limit 1"));
  11. if(empty($dane['user'])) $msg = "<p class='error'>Nieprawidłowe dane</p>";
  12. else {
  13. $_SESSION = array();
  14. $_SESSION['user'] = $dane['user'];
  15. header('location: konto.php');
  16. exit();
  17. }
  18.  
  19.  
  20. }
  21. }
  22.  
  23. ?>
abort
Dołożyć apostrofy w sql query (przed i po konkatenacji ze zmiennymi).

P.S.
Ja tam wolę badać wynik mysql_query - nigdy nie wiadomo, czy się nie przyda
Sahee
W takiej formie:
$dane = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from authme where login ='".$login."' and haslo = '".$pass."' limit 1"));

również nie działa

A możesz mi napisać jak ty byś to zrobił ; )?
abort
  1. $query = "select * from authme where login ='".$login."' and haslo = '".$pass."' limit 1";
  2. $result = mysql_query($query);
  3. if (!$result) {
  4. die('Invalid query [' . $query . ']: ' . mysql_error());
  5. }
  6. $dane=mysql_fetch_array ($result);
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.