Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z formularzem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lula
Witam
Mam napisany prosty skrypt php do wysyłania formularza.

Wydaje mi się że jest napisany poprawnie gdyż maile które testowałam przychodzą poprawnie. Ale mam taki problem:

Mam wykupioną domenę na jednym hostingu, na którym mam też wykupioną usługę poczty.

Natomiast serwer na stronę mam na innym hostingu.

Czyli z hostingu pierwszego mam przekierowaną stronę na hosting drugi ale poczta pozostaje na hostingu pierwszym.

Na stronie na hostingu drugim mam wgrany formularz php. Dane są przesyłane na wskazany przeze mnie email. Wszystko działa poprawnie dopóki nie wpiszę emaila związanego ze stroną.

Np moja strona www.mojastrona.pl
email: biuro@mojastrona.pl - emaile nie przechodzą
email: biuro@gmail.com, biuro@innastrona.pl - emaile przechodzą

Na próbę na drugim serwerze utworzyłam konto pocztowe takie samo jak na moi serwerze pocztowym (biuro@mojastrona.pl) i wtedy emaile przychodzą na pocztę znajdującą się na hostingu drugim, ale nie na mail znajdujący się na pierwszym hostingu.

Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam zrobić?
Wave
Dobrze rozumiem, że masz dwa serwery podpięte pod tę samą domenę? Ustaw porządnie DNSy właściwym serwerze i tam gdzie wykupiłaś domenę albo poproś adminów o pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.