Cytat(Tho @ 28.11.2011, 21:01:37 )

omg lol2 sweet :* (Piszmy normalnie, bez dziecinady)
Twierdzę to na podstawie swoich obserwacji, nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość, tak samo ja mogę mieć rację jak Ty.
Fajnie że kilka osób wyraziło swoje zdanie, mimo to że jedna osoba chyba tylko zrobiła to po ludzku.
Wymagasz powagi, a sam zadajesz pytanie: "Chce zostać programistą, Ale chyba nie dam rady...", po czym rzucasz jakieś teorie, niczym nie poparte, bo "zaobserwowałeś" albo "kolega Ci powiedział".
A z przewidywaniem przyszłości to jest tak, że jakbyś wiedział, że się przewrócisz, to byś się położył.
Według wszelkich znaków na niebie i ziemi akurat branża IT nie ma się czego obawiać, bo gospodarka w obronie przed kryzysami będzie szukać oszczędności, a tu akurat IT może im zaoferować wiele, choćby systemy transakcyjne on-line pozwalające na redukcję kosztów prowadzenia działalności. A te systemy transakcyjne ktoś będzie musiał stworzyć, przetestować i utrzymywać/konserwować, bo nie wszystkie z nich da się oprzeć na już istniejących rozwiązaniach i trzeba będzie je napisać od zera. To jeden z dziesiątków przykładów, jakie mogę Ci podać.
Kolejny - powstają nowe dziedziny nauki, one też wymagają napisania oprogramowania do ich "obsługi" informatycznej, które w tej chwili po prostu nie istnieje.
Powstają nowe firmy i one też potrzebują rozwiązań informatycznych dedykowanych "pod siebie" i pod swój konkretny profil działalności (nie wszystkie tego wymagają, ale spora część tak)
I tak dalej, i tym podobne....