MlodyJNTR
4.12.2011, 10:07:47
Witam wiewiorek mi pomógł i wyszedł mi taki kod ale nadal nie działa. A chce wysłać dane do bazy danych. Jak to zrobić
$zapytanie = "SELECT * FROM `{$perfix}uzytkownicy`";
if(isset($_POST['przeslij'])) {
$status = $_POST["status"];
}
echo "<span class=\"naglowek\"><b>Uzytkownicy na stronie</b></span><br><br><table border='5'; align='center'; width='500'; height='150'; bordercolor='#11165f' bgcolor='#ffffff'; cellpadding='10';>"; echo "<th><strong>ID</strong></th>"; echo "<th><strong>Login</strong></th>"; echo "<th><strong>Email</strong></th>"; echo "<th><strong>Status</strong></th>";
echo "<td>". $row[0] ."</td>"; echo "<td>". $row[3] ."</td>"; echo "<td>". $row[5] ."</td>"; echo "<td><form method=\"post\"><input type=\"text\" name=\"przeslij\" value=\"". $row[8] ."\" style=\"width: 30px\"></td>"; }
echo "<td><input type=\"hidden\" name=\"przeslij\" value=\"przeslij\"><input type=\"submit\" value=\"Zmien\"></td></form>";
IceManSpy
4.12.2011, 10:47:11
Należy użyć zapytania INSERT oraz przypisać do poszczególnych kolumn odpowiednie dane.
MlodyJNTR
4.12.2011, 12:34:44
To mi wyświetla dane z bazy danych i ja chce żeby ". $row[8] ." mógł zmienić ?
nospor
4.12.2011, 12:41:16
@MlodyJNTR gdy mod ci zamyka temat, za zły tytuł, to ty do moda masz przesłać poprawkę tytułu, a nie pisać nowy temat. Tym razem przymknę na to oko.
Temat przenoszę. Z samym mysql problem ma średni związek. Do tego dochodzi niski poziom wiedzy pytającego.
IceManSpy
4.12.2011, 12:53:04
Niestety brakuje Ci wiedzy. Musisz poczytać kursy na temat PHP, obsługi formularzy i podstawowych zapytań do bazy danych.