Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak z kodu php wysłać dane do Bazy Danych ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MlodyJNTR
Witam wiewiorek mi pomógł i wyszedł mi taki kod ale nadal nie działa. A chce wysłać dane do bazy danych. Jak to zrobić

1. $zapytanie = "SELECT * FROM `{$perfix}uzytkownicy`";
  2. $wynik = mysql_query($zapytanie);
  3.  
  4. if(isset($_POST['przeslij']))
  5. {
  6. $status = $_POST["status"];
  7. }
  8. echo "<span class=\"naglowek\"><b>Uzytkownicy na stronie</b></span><br><br><table border='5'; align='center'; width='500'; height='150'; bordercolor='#11165f' bgcolor='#ffffff'; cellpadding='10';>";
  9. echo "<b><tr>";
  10. echo "<th><strong>ID</strong></th>";
  11. echo "<th><strong>Login</strong></th>";
  12. echo "<th><strong>Email</strong></th>";
  13. echo "<th><strong>Status</strong></th>";
  14. echo "</b></tr>";
  15.  
  16. while ( $row = mysql_fetch_row($wynik) ) {
  17. echo "<tr>";
  18. echo "<td>". $row[0] ."</td>";
  19. echo "<td>". $row[3] ."</td>";
  20. echo "<td>". $row[5] ."</td>";
  21. echo "<td><form method=\"post\"><input type=\"text\" name=\"przeslij\" value=\"". $row[8] ."\" style=\"width: 30px\"></td>";
  22. }
  23. echo "<td><input type=\"hidden\" name=\"przeslij\" value=\"przeslij\"><input type=\"submit\" value=\"Zmien\"></td></form>";
  24. echo "</table>";
IceManSpy
Należy użyć zapytania INSERT oraz przypisać do poszczególnych kolumn odpowiednie dane.
MlodyJNTR
To mi wyświetla dane z bazy danych i ja chce żeby ". $row[8] ." mógł zmienić ?
nospor
@MlodyJNTR gdy mod ci zamyka temat, za zły tytuł, to ty do moda masz przesłać poprawkę tytułu, a nie pisać nowy temat. Tym razem przymknę na to oko.

Temat przenoszę. Z samym mysql problem ma średni związek. Do tego dochodzi niski poziom wiedzy pytającego.
IceManSpy
Niestety brakuje Ci wiedzy. Musisz poczytać kursy na temat PHP, obsługi formularzy i podstawowych zapytań do bazy danych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.