Wszystko chodzi dobrze za wyjątkiem tego ostatniego - do bazy nie mogę dodać ani wiersza.
Dodawania chodzi przez ajaxa.
W index.php fragment kodu odpowiedzialny za powyższe wygląda następująco:
echo '</table> <form action="" method="post" id="add_form"> <label>Nazwa:</label><input type="text" name="nazwa" value="" /><br /> <label>Cena:</label><input type="text" name="cena" value="" /><br /> <input class="sub2" type="submit" value="Dodaj" /> </form>';
przesyłanie danych do na serwer i do pliku php- fragment pliku custom.js:
$('form#add_form').submit(function(){ tabela = $('table#tab'); tabela.append('<tr><td>'+dane['id']+'</td><td>'+dane['nazwa']+'</td><td>'+dane['cena']+'</td><td><form method="post"><input type="hidden" name="id" value="'+dane['id']+'" /><input class="sub" type="submit" value="Edytuj" /></form><form method="post" action=""><input type="hidden" name="id" value="'+dane['id']+'" /><input class="del" type="submit" value="" title="Usuń" /></form></td></tr>'); }); return false; });
i na koniec cały plik add.php:
<?php { if($select_db) { } else { } $query = ('INSERT INTO cennik (nazwa,cena) VALUES ("'$nazwa'","'$cena'")'); $query2 = ('SELECT * FROM cennik WHERE `id` = "'.$lid.'"'); } ?>
Myślę, że błąd jest w pliku z javascript, ale za cholerę nie mogę tego rozwikłać, a js znam słabo.