Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pobieranie plikow
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Azazel
witam, ma ktos pomysl jak rozpoznac czy plik zostal sciagniety z serwera?

jesli dam href=plik.exe to wykonanie tego wyglada tak, ze system pokazuje monit o tym czy user chce zapisac dany plik lokalnie czy nie.

no i teraz stoje w miejscu - czy da sie przechwycic jego wybor, czy moze jest jakis proces, ktory takie rzeczy rejestruje?

uzywam apach'a - moze to kwestia nasluchiwania na serwerze www?
Mistycus
Co Ty kombinujesz Arazel :?:
aaevil.gif Takie posty są tu niemile widziane angrysmiley.gif
Anarion
hehe smile.gif
raczej nie chodzi o licznik klikniec?
Azazel
Cytat
Co Ty kombinujesz Arazel :?:

czy wyrazilem sie niejasno o co mi chodzi Mistake'ous?

Cytat
aaevil.gif Takie posty są tu niemile widziane angrysmiley.gif

tu to w ogole nie wiem o co Ci chodzi - z jakiego powodu niby?questionmark.gif
Azazel
Cytat
hehe smile.gif
raczej nie chodzi o licznik klikniec?

no nie:) , z tym nie ma problemu, jak na razie to wpadlo mi do glowy zeby zczytywac logi z serwera www, ale neistety , w logu zarowno tylko klik jak i "pelen" download jest odnotowywany w ten sam sposob
Mistycus
Cytat
czy wyrazilem sie niejasno o co mi chodzi Mistake'ous?
Przepraszam Cię, że popęłniłem błąd w twoim nicku :!: To jednak chyba nie powód, aby przekręcać mojego. :cry:

Cytat
tu to w ogole nie wiem o co Ci chodzi - z jakiego powodu niby?questionmark.gif
Nie wiesz o co mi chodzi? Czyżby :?:
Niby po co chcesz przechwycić wybór nic niewinnego Usera. Chciałeś odpalić mu program bez jego zgody? - oj nieładnie :!:
Azazel
Cytat
Przepraszam Cię, że popęłniłem błąd w twoim nicku :!: To jednak chyba nie powód, aby przekręcać mojego. :cry:
W takim razie ja tez Cie przepraszam ale nie wygladalo mi to na blad, bo "r" od "z" dosc daleko lezy - zakladalem "normalny" uklad klawiatury :wink:

Cytat
Czyżby :?:  
Niby po co chcesz przechwycić wybór nic niewinnego Usera. Chciałeś odpalić mu program bez jego zgody? - oj nieładnie :!:
A wiec moze niejasno jednak napisalem (choc wydawalo mi sie ze jasno :? ). Chodzi mi o to zeby sprawdzic czy ktos faktycznie sciagnal plik a nie tylko kliknal i jest mi to potrzebne do statystyk ( pliki leza sobie swobodnie w katalogu na serwerze www), a nie do jakiegos uruchamiania programow - a swoja droga to ciekawe jak bys sobie wyobrazal takie uruchomienie 8) - bo mi to do glowy nie przyszlo, a napewno nie pisalbym o tym tutaj :!:
Mistycus
Hehe... Azazel... widzę, że muszę Cię przeprosić... rzeczywiście źle Cię zrozumiałem. :oops: [u][i]P R Z E P R A S Z A M :oops:

Jeśli chodzi o Twój problem, to proponowałbym Ci zrobić skrypt, który otwiera plik z parametrem [b]rb
, czyli:
Kod
$plik=fopen("plik.exe", "rb");
Dzięki temu plik otwierasz binarnie. Potem wczytaj plik przy pomocy:
Kod
fread($plik, filesize (plik.exe));

Na koniec skrypt niech podzieli jakoś ten plik na części i wysyła kolejno do clienta.

Szczerze mówiąc nie wiem jak ten skrypt miałby dokładnie wyglądać, więc o szczegóły mnie nie pytaj. Może kto inny Ci pomoże, bo to co wymyśliłem, wpadło mi przed chwilą do głowy i nie wiem, czy cuś takiego może działać. rolleyes.gif
kryr
W ten sposob odcinasz wspaniale zalety takich sciagaczy jak GetRight -
nie beda one mogly ponawiac pobierania pliku... :?

----------
UWAGA: nie jestem czlowiekiem nachalnym, ale czasem musze nim byc... a Wy nie zazucajcie mi ze pisze z bledami - widac tak musi byc...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.