wypis wszystkich buttonów i linki up / down do pozycjonowania:
<? function buttony_wypisz() { $q = mysql_query(\"SELECT id,link,poz FROM `$buttony` ORDER BY poz ASC\") or die(mysql_error()); ?> <table border=0 width=400> <tr bgcolor=F2F2F2> <td width=5%> <center>Nr</center> </td> <td> <center>Link</center> </td> <td> </td> <td> </td> <td> </td> </tr> <? $l = $ile; ?> <tr onmouseover=\"this.style.backgroundColor='#FFFFFF'\" onmouseout=\"this.style.backgroundColor='#F2F2F2'\" bgcolor=F2F2F2> <td> </td> <td> </td> <td> </td> <td> </td> <td> </td> </tr> <? } ?> </table> <? } ?>
i funkcja która jest odpowiedzialna za ich pozycjonowanie (nie działa do końca dobrze ;]):
<?php function buttony_move($where) { $id = $_GET['id']; $poz = $cz['poz']; if($where==\"up\") { $move1 = $poz-1; $move2 = $poz; $else = $move1; } elseif ($where==\"down\") { $move1 = $poz+1; $move2 = $poz; $else = $move1; $q2 = mysql_query(\"UPDATE `$buttony` SET poz=$move2 WHERE poz='$else'\") or die(mysql_error()); } ?>
gdzie tu jest błąd? szukałem, próbowałem nowych kombinacji i nic :/ proszę o pomoc ;] z góry dzięki ;]
($buttony to jest nazwa tabeli z prefixem, poprzez $where podaje czy button ma iść up czy down ;])
jak zajdzie potrzeba moge wstawić to do neta i pokazać w praktyce ;]
[EDIT] gdzie & # 3 3 ; to jest '!' - wykrzyknik[napisałem na wszelki wypadek jakby mi znowu krzaka wstawiło

=============================
dobra ;] sam sobie to juz zrobiłęm ;]
zamieszczam kod jakby komuś się to przydało:
<? function buttony_move($where) { $id = $_GET['id']; $poz = $cz['poz']; if($where==\"up\") { $move1 = $poz-1; $move2 = $poz; $else = $poz-1; } elseif($where==\"down\") { $move1 = $poz+1; $move2 = $poz; $else = $poz+1; $q2 = mysql_query(\"UPDATE `$buttony` SET poz='$move2' WHERE poz='$else'\") or die(mysql_error()); $q1 = mysql_query(\"UPDATE `$buttony` SET poz='$move1' WHERE id='$id'\") or die(mysql_query()); } ?>