Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Obiektowe pobranie rekordów do pola select.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xxdrago
Witam, uczę się właśnie obiektowego programowania php problem polega na tym , że pobiera mi jeden rekord z bazy mysql a jeżeli zapisze to normalnie to wszystko chodzi mam taki kod:

1. echo 'Wybierz kwotę doładowania:<br/>';
  2. echo '<form action="strona.php?portfel=doladuj-sms" method="post">';
  3. echo '<select name="danesms">';
  4. $zapytanie = 'SELECT * FROM `dane_sms`';
  5. $wynik = $db->query($zapytanie);
  6. while($wynik = $wynik->fetch_array())
  7. {
  8. echo '<option value="'.$wynik['ID'].'">SMS '.$wynik['OPLATA_SMS'].' zł z VAT, Doładowanie '.$wynik['KWOTA_DOL'].' zł</option>';
  9. }
  10. echo "</select>";
  11.  
  12. echo '<br/><input type="submit" value="Dalej" />';
  13. }

co tutaj mam źle?
nospor
$wynik = $wynik->fetch_array()
No ale weź nazywaj zmiennej innaczej, nadpisujesz $wynik to nic dziwnego ze ci nie dziala.
xxdrago
Dzięki działa ale głupi błąd:) tak to jest tak sie pisze skrypty i sie nie myśli...

Mógłbyś mi zapodać jakąś stronkę o obiektowym php mysql chodzi mi o to jak ma to wszystko wyglądać?

Z góry pozdrawiam i życzę miłego dnia smile.gif
nospor
Cytat
tak to jest tak sie pisze skrypty i sie nie myśli...
Tak to jest, jak się nie włącza wyświetlania wszystkich błędów o co nie raz cię prosiłem. Następnym razem od razy zamknę temat - może wówczas się nauczysz włączać tę opcje
xxdrago
nospor, możesz mi tak zacząć robić smile.gif wtedy się czegoś na uczę... tylko nie wiem czemu na to nie wpadłem...

Możesz zamknąć znalazłem sobie ciekawy kurs obiektowego php.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.