Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Podgląd dodawanego news'a
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kapi1008
Witam. Mam pytanie odnośnie podglądu wprowadzanej treści do formularza.

Czy ktoś zna skrypt który w czasie rzeczywistym wyświetla podgląd wprowadzanej treści??
Konkretnie potrzebuje to do strony z news'ami i chciał bym aby przed dodaniem wpisu można było zobaczyć jak będzie wyglądał.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

vokiel
Wystarczy pobrać zawartość pól, i dopisać je do bloku komentarzy z właściwym ustawieniem reszty kodu html. Komentarz przyjmie styl całego dokumentu, czyli będzie podgląd.
kapi1008
Hmm. A czy mogę prosić o jakiś przykład?? Bądź link do strony która coś takiego wykorzystuje??
CuteOne
To są podstawy...

1. echo '<input type="text" value="'.(!empty($_POST['wpis'])) ? $_POST['wpis'] : '').'">';
kapi1008
Cytat(CuteOne @ 7.12.2011, 02:41:16 ) *
To są podstawy...

1. echo '<input type="text" value="'.(!empty($_POST['wpis'])) ? $_POST['wpis'] : '').'">';

Chodzi mi o coś innego.
LINK

Uploaded with <a target='_blank' href='http://imageshack.us'>ImageShack.us</a>

Jak mam pobrać dane z formularza aby wyświetlały się w div'ie bez przeładowania strony. Dodatkowo po wpisaniu np. kodu html do formularza aby pokazało już przetworzona formę, np. link.
CuteOne
Przeczytaj pierwszy lepszy tutorial o JS (i ewentualnie AJAX)
Kostek.88
Najlatwiej bedzie Ci zrobic z jQuery. Poszukaj takich polecen jak $.post, $.get, $.ajax. Strona jQuery API jest wg mnie najbogatszym zrodlem informacji.
kapi1008
Dzięki za pomoc. Już wszystko mam zrobione. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.