Z góry przepraszam jeśli na forum znajduje się już rozwiązanie mojego problemu, ale przesiedziałem na nim kilka dobrych minut i niestety nic nie znalazłem.
Korzystam z API Facebooka i mój problem polega na tym, że mam napisaną klasę użytkownika, ale nie za bardzo wiem jak obsłużyć jego zapamiętanie w systemie. Może pokrótce opiszę jak to działa:
1.Wchodzimy na stronę i klikamy w "zaloguj się za pomocą facebooka".
2.Logowanie przebiega pomyślnie, sprawdzam czy facebook id użytkownika znajduje się w bazie danych - jeśli tak to zapisuje jego id w sesji, jeśli nie to robię to samo, ale wcześniej dodaje informacje o nim do bazy danych.
3.Wracam na stronę i w konstruktorze klasy użytkownika sprawdzam czy istnieje w sesji id użytkownika z facebooka - jeśli tak to łącze się poprzez API i pobieram informacje.
Wszystko działa bardzo fajnie, ale niestety nie wiem jak zrobić żeby zapamiętać tego użytkownika i zalogować go automatycznie gdy wróci na stronę, a poprzednia sesja nie będzie już dostępna. Próbowałem zapisać ciasteczko w systemie. Sprawdzałem czy istnieje i jeśli tak to próbowałem pobrać zalogowanego na facebooku usera i zalogować go na moją stronę, ale niestety kiedy tak robię to metoda getUser() zwraca mi zero, choć jestem zalogowany na facebooku. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać?
Z góry dziękuję za pomoc