Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP/FTP]Zarządzanie uploadem poprzez plik LOG
Forum PHP.pl > Forum > PHP
arbyter
Witajcie, pierwsza sprawa - założyłem ten temat tutaj bo uważam, że jak na przedszkole to troche zbyt złożony.

Generalnie sprawa wygląda tak - duża ilość osób uploaduje pliki poprzez FTP, niestety wszystkie te osoby robią to z jednego, tego sameg konta. Moim zadaniem jest, aby z poziomu apliakcji internetowej móc zobaczyć listę tych plików według IP uploadującego. Czyli pierwsza myśl - użyję pliku FTP LOG, tam mam informacje takie jak ip uploadującego itp.

W związku z tym, że PHP jak dotąd używałem tylko do budowy prostych stron/aplikacji proszę o kilka porad. Chodzi mi głównie jak odczytywać ten log, czy zrobić z niego bazę danych (problem, że musiałaby się co jakiś czas akutalizować), czy po prostu operować bezpośrednio na pliku? Może ktoś kiedyś robił coś podonego, lub widział rozwiązanie gdzieś w sieci. Proszę o wskazówki
IceManSpy
1. Dostaniesz się do tego pliku za pomocą PHP? W sensie, czy nie jest on w jakiś sposób ukryty.
2. Jak spełnisz pkt. 1 to możesz odczytywać go bezpośrednio z pliku. Wybierzesz sobie wybrane dane za pomocą wyrażeń regularnych, wrzucisz np. do tablicy i możesz robić z nimi co chcesz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.