Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd integracja strony z forum
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mateusz_M
Witam,

Wykonałem integracje strony z forum i wszystko działa, ale jest ukryty blad, a dokladniej google boot nie moze dostac sie do strony, powód błąd 500

Jak sprawdzałem w logach wystepuje to rowniez userom ale w malej czesci, np. ja moge wszedzie wchodzic na kazda podstrone strony i inni tez bo nikt nie zglosil bledu.

Wiec blad 500 byl dla bootów.

1. define('IN_PHPBB', true);
  2. $phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './';
  3. $phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
  4. include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
  5.  
  6. // Start session management
  7. $user->session_begin();
  8. $auth->acl($user->data);
  9. $user->setup();

oczywisce ze zmiana sciezki odpowiednio

Prosze o pomoc
Uriziel01
Jakie forum ? Jaka strona ? Podany przez Ciebie kod niestety nic nie mówi. Uzywasz nie znanych mi metod/funkcji w nieznanym mi forum/stronie. Jest to jakis konkretny FW ? Cokolwiek poproszę. Probowałeś dostać się do adresu który próbuje odwiedzić bot przed dostaniem internala?
pedro84
@Uriziel01 - Forum phpBB.

Co mówią logi Apache'a?
Mateusz_M
forum phpbb3

Logi pokazują ciągły błąd GET / HTTP/1.1" 500 233
Sprawa wygląda bardzo dziwnie, bo strona działa, odwiedziny są bez żadnych spadków, a google ma blad 500 i nie moze dostac sie na moją stronę.

forum w tym czasie dziala prawidłowo, google rowniez odwiedza forum, ale strona blokuje google boota. Od tamtego razu żadnej strony nie zaindeksowało. W narzędziach dla webmastera wyświetla, że google nie ma dostępu.

Gdyby nie to, że zaniepokoiło mnie brak indeksacji na stronie, a zazwyczaj odbywało się to bardzo szybko w kilka minut to nawet bym nie dostrzegł tego poważnego błędu.

Opierałem się na tym artykule:
http://www.phpbb.com/kb/article/phpbb3-sessions-integration/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.