Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z długością wykonywania skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
adasiu
Witam,

Mam postawiony ZendServer lokalnie i mam problem z długością wykonywania skryptu. Skrypt importuje i konwertuje dane z jednej bazy do drugiej. Jego długość wykonania musi być zdecydowanie dłuższa niż 120sek. Domyślne ustawienia servera umożliwiają wykonywanie skryptu przez 30sek. Gdy ustalam settimelimit czas się wydłuża ale i tak wykonywanie zostaje przerwane.
Chciałem się Was zapytać co ewentualnie musiałbym zmienić jeszcze w ustawieniach żeby to działało jak należy...

Pozdrawiam.
Sephirus
  1. ini_set('max_execution_time',0);

wink.gif
uupah5
Cytat(adasiu @ 16.12.2011, 09:40:52 ) *
Mam postawiony ZendServer lokalnie i mam problem z długością wykonywania skryptu. Skrypt importuje i konwertuje dane z jednej bazy do drugiej. Jego długość wykonania musi być zdecydowanie dłuższa niż 120sek. Domyślne ustawienia servera umożliwiają wykonywanie skryptu przez 30sek. Gdy ustalam settimelimit czas się wydłuża ale i tak wykonywanie zostaje przerwane.
Chciałem się Was zapytać co ewentualnie musiałbym zmienić jeszcze w ustawieniach żeby to działało jak należy...

możesz osiągać inne limity, np użycia pamięci przez skrypt - sprawdzałeś to?
OT import i konwersja baz wykonywana na stronie? nie masz innych możliwości? batch, skrypt php cronowy, db stored procedures?
adasiu
  1. ini_set('max_execution_time',0);

Pomogło.

@uupah5 wiem że sposób nie jest najlepszy, ale powiem szczerze, że sposób ma być najszybszym z możliwych a tu mam przygotowane wszystko. Oprócz konwersji bazy przyjdzie jeszcze obrobić kilka tysięcy fotek i mam nadzieję, że się uda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.