Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Wysyłanie HTML w treści emaila
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pjamalia
Witam,

Jak mogę wysłać napisany szablon w HTML w emailu, tak żeby po wysłaniu w programie pocztowym u odbiorcy w treści wyświetlił się właśnie ten szablon w formie HTML, że można było klukać na różne linki. W jaki sposób to ogarnąć?

pozdrawiam
ciekawskiii
nagłówek header text/html przy wysyłaniu maila
pjamalia
Czyli w header mam to ustawić? Mogę poprosić o przykład?
ciekawskiii
Uhh sorki, myslalem ze Ci chodzi o wysylanie w php, tak to jest jak na szybkiego sie czyta:p

Jesli chodzi o program pocztowy to nie mam pojecia bo nie robiłem tego nigdy. Nawet nie wiem czy to możliwe.
pjamalia
Właśnie dlatego napisałem, proszę o pomoc
Sephirus
Zależnie oczywiście jakiego programu do wysłania chcesz użyć należy najprawdopodobniej dodać dany szablon jako papeterię. Przykładowo w Thunderbird mamy plugin, który to umożliwia nazywa się on Stationery. W innych programach takich jak Outlook itp. papeterie zazwyczaj są już wbudowane jako papeterie lub szablony maili HTML.

Niektóre programy dają też możliwość edycji źródła maila wtedy wystarczy wkleić kod HTML z szablonu.
pjamalia
Cześć,

Chciałbym wrócić do tematu, zarazem myślę nad napisaniem skryptu który wyślę email w załączniku będzie miał plik *.html. Wszystko jest fajnie, plik jest wysyłane lecz program pocztowy odczytując zawartość załącznika, jak np w Thunderbird wyświetla kod HTML a potem szablon, czyli zawartośc czytelną dla ludziska. Jak można zrobić aby domyślnie program pocztowy odczytywał od razu szablon HTML. Czasami odbieramy taie emaile z takiemi formatkami w treści itd...

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.