Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] "Zmieniające" się ciasteczka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Axexis
Witam,

od pewnego czasu borykam się z ciasteczkami. Otóż, raz na ruski rok - nie wiem jak to nazwać - ale mam tak jakby efekt pamięci.
Co mam na myśli?
Mamy dwie strony 1.php oraz 2.php oraz ciasteczko o nazwie "piegusek" (tongue.gif)
Mój "efekt" pamięci polega na tym, że na stronie 1.php "piegusek" ma wartość czekoladową a na stronie 2.php wartość niech będzie "straciatella".
Oczywiście w między czasie skrypt nie zmienia wartości ciasteczka "pieguska".
pomysły?
Sephirus
Prosto z manuala:

Kod
setcookie ( string $name [, string $value [, int $expire = 0 [, string $path [, string $domain [, bool $secure = false [, bool $httponly = false ]]]]]] )

Funkcja ustawiająca cookie - czy ustawiasz jej $path na odpowiednią? Jeśli zależy Ci aby na stronie wszędzie było to samo cookie to najlepiej dać na "/". Jeśli ustawiałeś cookie w 1.php i w 2.php nie okreslając odpowiedniej ścieżki $path to mogą dziać się różne rzeczy w zależności od ustawień ciasteczek. Sprawdź też domenę oraz czy nie ma zamotań związanych z HTTPS... nie wiem co innego to może być smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.