Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Online Video Encoding
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sazian
Witam,
jaką stronę/system polecacie do enkodowania plików wideo questionmark.gif
macie jakieś doświadczenia w tym temacie questionmark.gif

mój wybór na razie padł na http://www.encoding.com ale podczas testów miałem z nimi kilka problemów. Kilka razy nie chciał pobrać pliku(na zasadzie nie bo nie), a ostatnio film zapisany w mp4 o rozmiarze 10MB przerabiał na flv przez półgodziny !

Przeglądałem internet i znalazłem http://heywatch.com który wygląda dosyć ciekawie ale jeszcze go nie testowałem - co o nim myślicie questionmark.gif

z góry dziękuję za wszelkie sugestie
erix
A nie lepiej na własnym serwerze transkodować...?
by_ikar
A po co mam wysyłać jakiś plik na jakąś stronę skoro mam 2 kombajny: mediacoder, oraz megui. Jak chciałbyś 20 gigowy plik wysłać na taką stronę i poczekać aż łaskawie się przerobi? Media coder jest z tych łatwiejszych, przerabia wszystko na format jaki ci jest potrzebny. Do tego mkvmarge + mkvextract i można się bawić wink.gif najlepsze jest to że wszystkie te programy są w zupełności darmowe. A w przypadku mediacodera jest on również na inne systemy niż windows wink.gif
sazian
erix: o to samo zapytałem administratora serwera. Odpowiedz brzmiała: "nie".
by_ikar: chyba się nie zrozumieliśmy. Chodzi o to że robię coś w rodzaju youtube, czyli użytkownik przesyła film na serwer przez formularz na stronie, film jest przerabiany i udostępniany na stronie we flashowym odtwarzaczu. Więc narzędzia typu mediacoder raczej odpadają wink.gif
erix
Cytat
erix: o to samo zapytałem administratora serwera. Odpowiedz brzmiała: "nie".

To zmień serwer. Proste.

Konkurencja na rynku jest. Tak samo, jak się trafi jakiś bałwan, który twierdzi, że safe_mode jest ze względów bezpieczeństwa, a tak naprawdę, to nie chce się delikwentowi posiedzieć nad konfiguracją serwera.
sazian
niestety tego nie da się zrobić wink.gif serwer musi zostać a wraz z nim administrator
!*!
Cytat(sazian @ 29.12.2011, 10:48:39 ) *
niestety tego nie da się zrobić wink.gif serwer musi zostać a wraz z nim administrator

Albo rybki, albo akwarium. Zdecyduj się.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.