Witam
Zastanawiam się czy pracować nad własnym projektem czy może rozsądniej jest wykorzystać jakiegoś gotowca,
nie chce nic przesadzonego jak google tylko prosta wyszukiwarka znajdująca tylko trafne rekordy z bazy teoretycznie prosta sprawa lecz gdy zacząłem się bardziej nad tym zastanawiać doszedłem do wniosku że z tym dużo pracy jest np
obsługa polskich znaków, tzn żeby wyszukiwarka wiedziała ze ktoś zapomniał jakiegoś ogonka, albo ze wynik jest bez polskich znaków, jak ktoś wpisze 3 słowa, to najpierw sprawdza w kolejności jakiej zostały wpisane potem w innych kolejnościach tych słów kombinacjach itp
pewnie dużo jest takich myków ale np można do tego wykorzystać wyszukiwarkę z jakiegoś forum? Niekoniecznie musi być taka jak moje przemyślenia ale żeby jakoś rozsądne wyniki pokazywała.
dodam że strona w której chce ją wykorzystać będzie cała z treści bazy danych tzn coś na zasadzie forum lecz w innej formie, stronę tworzę z pasji oraz chęci rozwijania swoich umiejętności a nie dla kasy więc zależy mi żeby czas stworzenia jakiegoś rozwiązania był rozsądny, dziennie mam około godziny czasu na moją stronkę więc jak mam spędzić nad tym problemem 2 mies to zrobię najprostsze wyszukiwanie php mysql