Jestem w trakcie pisania prostego systemu zarządzania treścią jak na razie opartego o same artykuły.
Działa on na następującej zasadzie:
index.php
<?php // jak widać na samym końcu pobieram szablon w którym wszystko oprawiam include('process/config.php'); include('process/panels.php'); include('templates/test2/index.php'); ?>
Panele wywołuje po przez:
<?php $panels = new panels; class panels{ function menu1(){ } } function menu2(){ } } function content(){ if($_GET['id'] == 'articles'){ include('include/articles.php'); } elseif ($_GET['id'] == 'contact'){ include('include/contact.php'); } } } ?>
Co do pliku articles.php to jedynie napiszę jak on działa ponieważ zawiera dość dużą ilość kodu:
1. Jak wiadomo jeżeli index.php?id=articles wtedy następuje include('include/articles.php')
2. Plik articles.php jeżeli nie ma żadnych getów po prostu wyświetla wszystkie kategorie artykułów.
3. Jeżeli istnieje GET['categories'] wtedy wyświetla wszystkie artykuły należące do tej kategorii.
4. Jeżeli istnieje $_GET['article'] wyświetla artykuł o takiej nazwie jak $_GET
Cały problem pojawia się gdy zadałem sobie pytanie jak przesyłać tytuł i opis artykułu do szablonu.
Myślałem o stworzeniu nowej funkcji ale to będzie dość dużo pracy
Jeżeli podałem zbyt małą ilość informacji to proszę pisać.