Chciałem zrobić zdalne logowanie do forum phpBB za pomocą curl. Posklejałem taki kod:
<?php $config['address'] = 'http://adresstrony/forum/'; $post['username'] = 'login'; $post['password'] = 'haslo'; $post['redirect'] = ''; $post['login'] = 'Zaloguj'; $ch = curl_init($config['address'].'login.php'); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, false); curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, true); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, $path['cookie']); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, $path['cookie']); curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, prepare_request($post)); curl_exec($ch); curl_close($ch); function prepare_request($query) { { foreach($query as $key => $value) { } } else { return false; } } ?>
Skrypt uruchamia stronę – ale niestety nie loguje – pojawia się informacja o błędnie wprowadzonym danych (login / hasło) i pojawia się u góry strony komunikat :
HTTP/1.0 200 OK Cache-Control: private, pre-check=0, post-check=0, max-age=0 Expires: 0 Pragma: no-cache Content-Type: text/html Date: Mon, 02 Jan 2012 12:05:58 GMT Connection: close.
Nie wiem hmm czy forum może mieć jakieś zabezpieczenia ? żeby nie można było się logować za pomocą curl ?
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
BusyBoy