Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: komentarze w temacie.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GoOx
Cześć,
mam pewien skrypt który zawiera dodawanie tematów oraz odsyłacze do nich ale jest tez system komentarzy który nie działa ;/
mój kod:
  1. <?php
  2. include('polaczenie.php');
  3. if($_GET['name'] == 'klik') {
  4. (int)$ptemat = $_GET['rec'];
  5. $spr = mysql_query("SELECT tresc, temat, kto FROM recezje WHERE id='$ptemat'");
  6. while($abc =mysql_fetch_assoc($spr)){
  7. $tresc = $abc['tresc'];
  8. $tematw = $abc['temat'];
  9. $kto = $abc['kto'];
  10. echo "<center><font size=6> $tematw </font></center></br></br>$tresc </br></br>Napisany przez: $kto ";
  11. }
  12. ?>
  13. <form action="rec.php?rec=<? echo $id;?>&name=klik&dodaj" mathod="post">
  14. <textarea name="tresc"></textarea>
  15. <input type="submit" name="dodaj" value="dodaj" />
  16. </form>
  17. <?
  18. if(isset($_POST['dodaj']))
  19. {
  20. $blad = 0;
  21. $tresc = mysql_real_escape_string($_POST['tresc']);
  22.  
  23. if(empty($tresc))
  24. {
  25. $blad++;
  26. echo "Proszę wypełnić pole!<br />";
  27. }
  28.  
  29. if($blad == 0)
  30. {
  31. $kto = $_SESSION['login'];
  32. $dodaj = "INSERT INTO nowosci (w_id, tresc, kto) values('$id' , '$tresc' , '$kto')";
  33. $result = mysql_query($dodaj, $db_lnk)or die(mysql_error());
  34. echo('Dodano!');
  35. echo '<script>location.href=rec.php?rec='.$id.'&name=klik;</script>';
  36. }
  37. }
  38. ?>
  39.  
  40. <?
  41. }
  42. else {
  43. ?>
  44.  
  45.  
  46. <br /><br /><br />
  47.  
  48. <form action="nowy.php">
  49. <input type="submit" value="Nowy temat">
  50. </form>
  51. </br></br></br>
  52.  
  53. <?php
  54. echo "<font size=7>Recęzje: Gier</font></br></br>";
  55. $zapytanie = mysql_query("SELECT id, temat FROM recezje ORDER BY id DESC");
  56. while($temat =mysql_fetch_assoc($zapytanie)){
  57. $tem = $temat['temat'];
  58. $id = $temat['id'];
  59. echo '<a href=rec.php?rec='.$id.'&name=klik>'.$tem.'</a>'.'<br />';
  60. }
  61. }
  62. ?>
  63.  

demo: http://e-computer.xaa.pl/rec.php

miało to być tak że pokazał by się napis dodano an chwilkę a następnie przekierowanie do tematu.
a zamiast tego jest jak widać.

a i jak wyświetlić komentarze o tylko te co mają id tematu w bazie danych
Adi32
1. Temat do przeczkola.
2. Jak będziesz tak z każdym problemikiem pisał na forum to niczego sie nie nauczysz. To jest na prawdę niski poziom - radze przeczytać kilka kursów PHP, unikniemy śmietnika.
modern-web
A przepraszam, od czego jest forum?! Fakt, pomylił działy, a Ty robisz z tego problem. Gość przeczytał kurs - to widać, bo coś rozumie.
Zrozum, że nie wszyscy urodzili się z talentem do PHP (w odróżnieniu od Ciebie... jak mniemam), dlatego mam prośbę; okaż odrobinę szacunku i przyczyń się do rozwiązania problemu.
Adi32
Cytat(modern-web @ 8.01.2012, 18:32:18 ) *
A przepraszam, od czego jest forum?! Fakt, pomylił działy, a Ty robisz z tego problem. Gość przeczytał kurs - to widać, bo coś rozumie.
Zrozum, że nie wszyscy urodzili się z talentem do PHP (w odróżnieniu od Ciebie... jak mniemam), dlatego mam prośbę; okaż odrobinę szacunku i przyczyń się do rozwiązania problemu.

Dlatego staram się pomagać, a nie zbierać pomagajki. Forum powinno nakierowywać, uczyć - rozwijać - po to moim zdaniem powstało. I nie brak mi szacunku do nikogo, uważam, że taka pomoc jest warta więcej niż pisanie gotowców.
GoOx
1. Wszystkiego co się nauczyłem o php to tylko wynikło z kursów php oraz tego forum.
2. Może i pomyliłem ale zawsze można przenieść temat tak?
3. Mam dopiero 15 lat i uczę się php od niecałych 2 miesięcy.
Adi32
Cytat(GoOx @ 8.01.2012, 18:41:02 ) *
1. Wszystkiego co się nauczyłem o php to tylko wynikło z kursów php oraz tego forum.
2. Może i pomyliłem ale zawsze można przenieść temat tak?
3. Mam dopiero 15 lat i uczę się php od niecałych 2 miesięcy.

Jak na 2 miesiące nauki to robisz całkiem dużo - więcej niż ja po 2 miesiącach. Pewnie w krótce nauczysz się, że głowkowanie nad problemem chociażby godzinami jest wiele więcej warte niż gotowe rozwiązanie z forum. Nie chodzi o konkretny problem a o odpowiednie podejście do problemu i nie poddawanie się.
nospor
1) Wyświetlasz napis i od razu przekierowujesz, to nic dziwnego, że cię od razu przekierowuje....
2) Do przekierowania nie używa się kodu js, a normalnie header() w php.
3) By przekierować po jakimś czasie, też się używa header(). Zajrzyj do manuala i w komentarzach przy header poczytaj o REFRESH.
4) Przenosze

ps: tylko najpierw ma być header, a dopiero potem
echo('Dodano!');
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.