Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Badanie opinii programistów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
darko
Więc na tym polega współpraca z Mic*****tem! W sumie lepiej tak, niż masa reklam. I po obrazku nie widać, że "to" ma coś wspólnego z ms-em. Czy będą następne ankiety?
pedro84
O co kaman?
kwiateusz
O banner w prawym górnym rogu, który zapewne większości osób adblock wyciął smile.gif
Fifi209
A ja nawet wypełniłem smile.gif Szkoda, że od razu nie wiedziałem.
pedro84
Cytat(kwiateusz @ 8.01.2012, 23:47:57 ) *
O banner w prawym górnym rogu, który zapewne większości osób adblock wyciął smile.gif

Dzięki za info, AdBlock się spisał smile.gif
melkorm
Też wypełniłem, chociaż niektóre pytania trochę nijak się miały do możliwych odpowiedzi biggrin.gif
Sephirus
Osobiście trochę byłem zdziwiony i zdegustowany po wypełnieniu jak przekierowało mnie na MSDN baaasmiley.gif

Co do pytań faktycznie, troszkę nie do końca się zgrywały z odpowiedziami smile.gif
!*!
Odpadłem przy pytaniu "jaką, jedną rzecz zmieniłbyś w microsoft" + adblock.
thek
A ja z ciekawości aż wypełniłem smile.gif Nic szczególnego. Trochę pytań o własne produkty, trochę o konkurencję lub gałęzie, gdzie ma zamiar M$ podjąć rękawicę czy już zaczyna działać. Powiedziałbym więc, że to swego rodzaju sondowanie rynku.
rafio
Wypełniłem. Jako malutki nic nie znaczę ale jeśli napisłem to samo co x-set innych ludzi to może coś w Redmond się zmieni.
Fifi209
Cytat(!*! @ 9.01.2012, 10:07:44 ) *
Odpadłem przy pytaniu "jaką, jedną rzecz zmieniłbyś w microsoft" + adblock.

To pytanie było na tyle ogóle, że jak się okazało kazałem im popracować nad stabilnością i wydajnością systemów haha.gif
Jabol
Mi najbardziej podobało się ,,Co zmieniłbyś w firmie Adobe'' biggrin.gif. Po roku używania ich technologii i oprogramowania mogłem sobie trochę ulżyć tongue.gif
thek
Ja nie byłem szczególnie brutalny... Napisałem, że jeśli są już w instytucjach ustalających standardy to niech się ich potem trzymają, a nie odwalają wpierw własne a potem idą po rozum do głowy zarzucając je, by wrócić do tych, które ustaliła większość wink.gif
darko
Wypełniłem anonimowo, w razie, jakby ktoś, gdzieś kiedyś chciał powiązać udzielone odpowiedzi z moim kontem na forum. Najbardziej zaskoczyły mnie otwarte: Gdybyś mógł zmienić jedną rzecz to co byś zmienił? Będą następne ankiety? ~thek to nie jest brutalność, a smutna prawda.
itsme
Witam

NIe wiem czy mam jakiś posłuch na forum :-)
Tak żadko ostatnio tutaj się wypowiadam, że pewnie nikt mnie nie pamięta tongue.gif

Nie mniej moja gorąca prośba o wypełnienie tej ankiety.
Tak jak ktoś wpomniał wolimy raz na jakiś czas rzetelną ankiete niż 2 bloków reklamowych.

Stąd też wynika moja prośba o rzetelne podeście do tematu.

Oczywiście już teraz dziękuję za wypełenieni ankiety tym któzy to uczynili i uczynią.
Będzie ona wisieć około tygodnia i mam nadzieję, że aż tak w oczy nie kłuje.

Pozdrawiam
Radek
Fifi209
Cytat(itsme @ 10.01.2012, 11:33:05 ) *
Będzie ona wisieć około tygodnia i mam nadzieję, że aż tak w oczy nie kłuje.

Fajnie jakby zniknęła po wypełnieniu smile.gif
kwiateusz
Ankieta jest anonimowa, w żaden sposób nie związana z kontami na php.pl, nie mam możliwości jej "zniknięcia" dla wypełniających smile.gif
itsme
kwiateusz da rade :-)
wylacz adblock
wypelnij ankiete
wlacz adblock :-)
kwiateusz
ja mam włączony i widzę tongue.gif ha! break da system
pedro84
Cytat(kwiateusz @ 11.01.2012, 21:27:56 ) *
ja mam włączony i widzę tongue.gif ha! break da system

Tam zwykły czituch jesteś tongue.gif

Ale pytania "zacne"...
r4xz
Cytat(itsme @ 11.01.2012, 12:47:05 ) *
kwiateusz da rade :-)
wylacz adblock
wypelnij ankiete
wlacz adblock :-)

albo opera -> zablokuj zawartość... wink.gif
kilas88
Cytat(kwiateusz @ 11.01.2012, 00:35:53 ) *
Ankieta jest anonimowa, w żaden sposób nie związana z kontami na php.pl, nie mam możliwości jej "zniknięcia" dla wypełniających smile.gif

javascript
onclick na linku - zapisz ciasteczko o przejściu do ankiety

php
sprawdź ciasteczko

nie sprawdzimy wypełnienia, a same odwiedziny, ale pewnie tyle by wystarczyło wink.gif
itsme
ankieta zniknie za kilka dni
chyba wytrzymacie ?
nospor
Poprostu rozwydrzyło się towarzystwo, za dobrze było przez tyle lat. Tak na dobrą sprawę na forum przez dłuższy okres czasu nie było żadnych reklam to teraz jak przez pare dni ma powisieć ankieta która ani nie wyskakuje na cały ekran, ani nie śpiewa ani nic innego, to juz mają problem...

Itsme dowal jak na innych serwisach 100 reklam, 3 znich niech wyskakują na cały ekran i krzyzyk "zamknij" niech ucieka, to może trochę się utemperuje tych co bardziej krzykliwych. Może ci bardziej krzykliwi będą co miesiąc płacili po 100 zł by utrzymać forum i jeszcze na pensje modów dołożyć...
piotrooo89
Cytat(nospor @ 12.01.2012, 08:34:31 ) *
jeszcze na pensje modów dołożyć...

to by było znakomity feature.
nospor
No ba.... ja mam tylko znakomite pomysły wink.gif
by_ikar
A ja nie wiem szczerze mówiąc co to komu przeszkadza wink.gif nie używam adblocka, jedynie używam flashblocka, co by mi przeglądarka dawała radę na stronach przeładowanych flashem.. Nie chcę to nie klikam, patrzeć nie muszę, a jeżeli z samego tego że mi to się pojawi, ktoś będzie miał profity, to mnie to w najmniejszym stopniu nie przeszkadza.

Nie lubię wypełniać ankiet, ale wypełniłem wink.gif
thek
AKurat ta ankieta nie jest jakaś "ekstremalna" smile.gif Ot kilka pytań z zakresu "proste badanie rynku" i nic więcej. I jak wspomniano: nie jest wymuszane by ją "odbębnić", więc nie rozumiem o co krzyk. Kto chce - wypełni, kto nie chce - oleje.
darko
~nospor, ~thek nie ma żadnego problemu, ani krzyku. Luz. Pytałem z czystej ciekawości czy będą następne ankiety, odpowiedź już dostałem.
nospor
Hehe, groźba 100zł na miesiąc poskutkowała biggrin.gif

@darko nie mówiłem o tobie. Ogólnie pobieżnie przejrzałem wątek i co róż jakieś "adblocki", "a powinno zniknąć po wypełnieniu" itp. to napisałem co napisałem.
thek
Wyszedłem z podobnego założenia. Skoro i tak wszyscy wszystko blokują, to czeu jeszcze mają jakieś obiekcje wink.gif Ankieta jest kompletie nieinwazyjna, łatwa do wycięcia i ukrycia, a do tego całkowicie dobrowolna. Ja do M$ mam podejście raczej obiektywnę. Potrafię ochrzanić za byki, ale i pochwalić za jakieś ciekawe rzeczy, dobrze działające. W samej ankiecie google dałem "4" (na 5 nie zasługują, lecz 3 to za mało), ale i tak wytknąłem, że powinni lepiej trzymać się swego motto: "Don't be evil". M$ jak dla mnie wciąż ma za duże luki by na 4 zasłużyć, stąd dostał 3, jak większość firm tak przeze mnie ocenionych. Ani dobrze, ani źle - średniak. A mam wrażenie, że niektórzy zobaczyli M$ i im się postawa hejterska włączyła wink.gif
nasty
Cytat(thek @ 12.01.2012, 14:58:52 ) *
Wyszedłem z podobnego założenia. Skoro i tak wszyscy wszystko blokują, to czeu jeszcze mają jakieś obiekcje wink.gif Ankieta jest kompletie nieinwazyjna, łatwa do wycięcia i ukrycia, a do tego całkowicie dobrowolna. Ja do M$ mam podejście raczej obiektywnę. Potrafię ochrzanić za byki, ale i pochwalić za jakieś ciekawe rzeczy, dobrze działające. W samej ankiecie google dałem "4" (na 5 nie zasługują, lecz 3 to za mało), ale i tak wytknąłem, że powinni lepiej trzymać się swego motto: "Don't be evil". M$ jak dla mnie wciąż ma za duże luki by na 4 zasłużyć, stąd dostał 3, jak większość firm tak przeze mnie ocenionych. Ani dobrze, ani źle - średniak. A mam wrażenie, że niektórzy zobaczyli M$ i im się postawa hejterska włączyła wink.gif

To chyba motto Google ;-)
Microsoft nigdy nie mial takiego motta ;-P
thek
Nasty... A teraz przeczytaj to zdanie jeszcze raz, dokładnie. Ze zwróceniem uwagi na pogrubione słowo smile.gif
Cytat
W samej ankiecie google dałem "4" (na 5 nie zasługują, lecz 3 to za mało), ale i tak wytknąłem, że powinni lepiej trzymać się swego motto: "Don't be evil".
Zauważ, że dalej piszę, iż M$ dałem 3, podobnie jak większości firm. Niepotrzebnie "zlałeś" (w sensie połączyłeś) fakt, że cały otaczający akapit jest o M$. Z google zrobiłem wtrącenie, ale umknęło to Twojej uwadze i niejako słowo google "zniknęło Ci" przy tworzeniu sensu zdania. Jak sam widzisz, zdanie nabrało zupełnie innego znaczenia.
nasty
Cytat(thek @ 13.01.2012, 13:28:22 ) *
Nasty... A teraz przeczytaj to zdanie jeszcze raz, dokładnie. Ze zwróceniem uwagi na pogrubione słowo smile.gif
Zauważ, że dalej piszę, iż M$ dałem 3, podobnie jak większości firm. Niepotrzebnie "zlałeś" (w sensie połączyłeś) fakt, że cały otaczający akapit jest o M$. Z google zrobiłem wtrącenie, ale umknęło to Twojej uwadze i niejako słowo google "zniknęło Ci" przy tworzeniu sensu zdania. Jak sam widzisz, zdanie nabrało zupełnie innego znaczenia.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.